O nouă tulpină SARS-CoV-2 circulă în Europa. Cât de contagioasă este

Publicat: 31 mart. 2021, 16:45, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
O nouă tulpină SARS-CoV-2 circulă în Europa. Cât de contagioasă este

O nouă variantă SARS-CoV-2 a fost descoperită în Franţa, la pacienţi care provin din Île-de-France, din sud-estul şi sud-vestul ţării.

Această nouă variantă poartă numele spitalului Henri-Mondor de la Créteil, în Val-de-Marne și a fost descoperită la 29 de pacienţi în Île-de-France, în sud-estul şi în sud-vestul ţării.

Ea este caracterizată de prezenţa a două deleţii şi 18 mutaţii ale unor aminoacizi, dintre care şapte-opt se află în poziţii-cheie ale proteinei spike”, precizează Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), din care face parte spitalul. „Frecvenţa detectării sale a continuat să crească după identificarea mai multor clustere şi este descoperită tot mai frecvent în eşantioane testate de către platforma Spitalului Henri-Mondor AP-HP”.

Pentru moment, nimic nu arată faptul că varianta „Henri-Mondor” este mai contagioasă, la fel de contagioasă sau mai puţin contagioasă decât celelalte variante cunoscute.

Noi studii sunt necesare pentru a afla dacă apare în forme clinice de o gravitate diferită şi dacă sensibilitatea sa la acţiunea tratamentelor antivirale şi la protecţia vaccinală este alterată de prezenţa numeroaselor sale mutaţii”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.