Se construiește o nouă fabrică în România. Va transforma deșeurile agricole în „aur verde”
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/05/image-9.jpeg)
În Constanța se construiește o fabrică cu o capacitate inovatoare de producție, care ar putea să facă din România un lider regional. Aici, deșeurile agricole precum biometanul și îngrășămintele organice vor fi transformate în „aur verde”.
Economia din România, mai bogată cu o fabrică
Veste excelentă în ceea ce privește economia din România! Un gigant în domeniul producerii de biometan și îngrășăminte organice anunță deschiderea unei fabrici importante la noi în țară. Aceasta va fi ridicată chiar la mare, în Constanța. Vorbim despre o unitate revoluționară care va transforma deșeurile agricole în „aur verde”.
Cu o investiție de 65 de milioane de euro, proiectul este un pas uriaș în direcția unei economii circulare sustenabile. Investiția va contribui la reducerea emisiilor de carbon și la revitalizarea solurilor românești. Astfel, România va fi un lider regional în energia regenerabilă.
Semnarea acordului în acest sens a fost anunțată de compania BSOG Energy.
Vezi și: Fabrica Siemens din Viena se închide. Ce se întâmplă în România
Compania este la al doilea proiect industrial major în România
Fabrica din Constanța este al doilea proiect de producție de biometan al BSOG Energy, anunță Mark Beacom, directorul general al companiei.
„Acest proiect incitant reprezintă cel de-al doilea proiect de productie de biometan al BSOG Energy în România. Cooperarea cu Unigrains va aduce BSOG Energy încă 57 MW de producție de biometan. Având în vedere eliminarea deșeurilor organice din mediu și, în același timp, producerea de gaze verzi ca înlocuitor al gazelor naturale şi a îngrășămintelelor organice ca înlocuitor al îngrășămintelor chimice, credem în potențialul acestui proiect de a contribui semnificativ la sustenabilitatea energetică a României”, spune Beacom într-un comunicat.
Proiectul cu Unigrains va acoperi jumătate din partea de sud a țării. Este vorba despre Bărăganul, sudul Moldovei și Dobrogea. Materia primă va fi compusă din tot felul de deșeuri agricole: resturi vegetale, gunoi de grajd, chiar și gunoi menajer.