Orașul românesc „magnet” pentru străini. O noapte de cazare aici costă până la 600 de lei

Publicat: 11 mai 2025, 15:46, de Patrisia Brătan, în LIFESTYLE , ? cititori
Orașul românesc „magnet” pentru străini. O noapte de cazare aici costă până la 600 de lei
sursa foto: Romania Turism

România înregistrează, în ultimii ani, o dezvoltare incredibilă a turismului de tip city-break. Orașul care atrage străini precum un magnet este Timișoara, mai ales dacă vorbim despre persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani.

Orașul din România care atrage turiști ca un magnet

Orașul de pe Bega a devenit o destinație perfectă pentru mulți turiști din străinătate. Timișoara a devenit un magnet pentru iubitorii de city break-uri, mai ales pentru cei între 35 și 50 de ani. În viziunea acestora, fosta Capitală Culturală Europeană este numai bună de vizitat într-o escapadă de weekend. Astfel, cei care își fac vineri bagajul și ajung în Timișoara, au ce vizita timp de două zile, relatează Observatornews.

Printre cei mai entuziaști vizitatori se numără sârbii, care ajung în număr mare și rămân peste noapte. De fapt, ei reprezintă aproape 40% din totalul turiștilor cazați în oraș, la egalitate cu românii.

Sârbii sunt în aproape fiecare colț al Timișoarei. Ei consideră municipalitatea un oraș occidental cu prețuri balcanice, în care ajung după un drum de câteva ore cu autocarul.

„Am fost foarte plăcut surpinsă, cred că am fost acum vreo 10 ani şi am fost puţin dezamagită de imaginea Timişoarei şi acum am zis că s-a făcut foarte mult, foarte frumoasă”, a declarat unul dintre turiști pentru sursa menționată.

Vezi și: Cel mai înalt loc din lume cu peisaje SF. Orașul care testează toate limitele

Locuri de vizitat în Timișoara

Timișoara a fost primul oraș din Europa care a beneficiat de iluminat stradal electric. Acest eveniment datează din 12 noiembrie 1884.

Iată ce poți vizita în Orașul de pe Bega:

  1. Piața Unirii: unul dintre cele mai importante obiective turistice din Timișoara, fiind cea mai veche piață istorică a orașului;
  2. Piața Victoriei: a fost construită odată cu demolarea fortificațiilor de pe fostul glacis, întinzându-se între clădirea Operei și Catedrala Ortodoxă Română;
  3. Promenada: se situează între Operă și Catedrala Ortodoxă Română, această zonă fiind în trecut locul preferat de înalta societatea timișoreană;
  4. Castelul Huniade: a aparținut regelui maghiar Carol Robert de Anjou, fiind construit în prima parte a secolului al XIV-lea;
  5. Bastionul Maria Theresia: dăinuie de veacuri, mai precis din perioada 1723 – 1263, perioada în care au fost reconstruite complet zidurile cetății.