Ultimele imagini de pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș, autostrada construită de Erbașu (VIDEO)
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/05/Screenshot-2025-05-11-235515.png)
Imagini noi de pe șantierul Suplacu de Barcău – Chiribiș, lotul de autostradă construit de Erbașu, parte din Autostrada Transilvaniei (A3). Potrivit antreprenorului român, pe șantier sunt mobilizați 462 de oameni și 230 de utilaje, care „contribuie zilnic la îndeplinirea obiectivelor cu profesionalism și determinare“. Constructorul are la dispoziție18 luni pentru finalizarea lucrărilor pe această secțiune cu o lungime de 26,35 km, care cuprinde și viaductul abandonat în urmă cu 15 ani de americanii de la Bechtel, la un stadiu de 80%.
Ultimele imagini de pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș, prima autostradă din România construită de Erbașu. Potrivit unei postări pe Facebook a antreprenorului român, lucrările pe acest lot de autostradă se desfășoară în ritm alert. Pe șantier sunt mobilizați 462 de oameni și 230 de utilaje, care „contribuie zilnic la îndeplinirea obiectivelor cu profesionalism și determinare“, după cum a precizat construtorul. Imaginile video prezentate nu par să-l contrazică.
De altfel, de la finele lunii ianuarie, când Erbașu a demarat lucrările pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș, constructorul a înregistrat un progres constant. „Fiecare etapă reflectă efortul unei echipe care știe direcția și înaintează cu perseverență, pas cu pas, conform planului“, susține Construcții Erbașu SA.
Ultimele imagini de pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș. Ce lucrări se execută în prezent
Potrivit antreprenorului, în această fază a lucrărilor se execută săpături în deblee, umpluturi din material corespunzător, strat de formă și fundație din balast. În paralel, se execute podețe prefabricate din beton, drenuri longitudinale în zonele de debleu și se desfășoară lucrări pentru scurgerea și evacuarea apelor.
De asemenea, se intervine și în zona consolidărilor: stabilizăm terenul de fundare cu lianți hidraulici, realizăm structuri de sprijin din piloți forați și ziduri din beton, protejăm taluzurile cu mască drenantă și gabioane. În ceea ce privește structurile, se lucrează la armarea și cofrarea fundațiilor, elevațiilor și suprastructurilor.
Lucrările au început în data de 20 ianuarie 2025, sunt finanțate prin Programul Transport 2021-2027 și au o valoare de 884,12 milioane lei (fără TVA). Constructorul are la dispoziție18 luni pentru execuția lucrărilor pe această secțiune cu o lungime de 26,35 km, care cuprinde și viaductul abandonat în urmă cu 15 ani de americanii de la Bechtel la un stadiu de 80%.