Marcel Vela și-a delegat atribuțiile privind alegerile unui secretar de stat. PSD: Ministrul trebuie să demisioneze

Publicat: 29 aug. 2020, 08:00, de Mihaela Ionescu, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Vela și-a delegat atribuțiile privind alegerile unui secretar de stat. PSD: Ministrul trebuie să demisioneze
marcel vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a delegat pe secretarul de stat Gheorghe Sorescu să conducă ședințele Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale. În urma acestei decizii, social-democrații susțin că acesta ar trebui să demisioneze.

„Ca urmare a informaţiilor eronate apărute în spatiul public, referitoare la delegarea unei atribuţii a ministrului afacerilor interne cãtre un secretar de stat, pentru perioada 27 august-27 septembrie, facem următoarele precizări cu privire la OMAI nr. 163/27 august 2020:

În perioada 27 august – 27 septembrie, domnul Gheorghe Sorescu, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, a fost delegat ca, în numele ministrului afacerilor interne, să conducă sedinţele Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale”, a transmis, vineri seară, Ministerul Afacerilor Interne.

În această perioadă, Gheorghe Sorescu va semna înscrisurile ce rezultă ca urmare a ședințelor Comisiei tehnice.

„Toate atribuţiile ministerului sunt derulate conform prevederilor legale”, a precizat MAI.

PSD: Vela ar trebui să demisioneze

Decizia ministrului de Interne a fost taxată dur de social-democrați, care consideră că Marcel Vela ar trebui să demisioneze, fiindcă „șmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge”.

” Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela„, au afirmat reprezentanţii PSD, într-o postare pe Facebook.

PSD consideră că Marcel Vela nu poate fi și candidat și șeful celor care se ocupă ca alegerile să se desfășoare conform legii.

„Să foloseşti poliştiştii ca agenţi electorali pentru a te alege tu şi camarila ta este trafic de influenţă. Conform Codului penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, au adăugat reprezentanţii PSD.