Nou director la Administrația Națională a Penitenciarelor

Publicat: 15 apr. 2021, 13:42, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Nou director la Administrația Națională a Penitenciarelor
Dan Halchin

Administrația Națională a Penitenciarelor are un nou director general.

Comisar de poliție penitenciară Dan Halchin este noul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Investirea sa în funcție are loc joi.

Dan Halchin a fost învestit în funcție la sediul central al instituției, în prezența ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, a membrilor consiliului de conducere și a reprezentanților organizațiilor sindicale reprezentative la nivelul sistemului penitenciar.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor se numește pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în condițiile legii, pentru încă un mandat de 4 ani”, transmite ANP.

Dan Halchin activează în sistemul penitenciar românesc din anul 2000.

Acesta a fost director al Penitenciarului Arad timp de două mandate (2006-2010 și 2017-2021).

Comisarul are la activ două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaționale în Kosovo și Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

În perioada 2015-2017, acesta a deținut funcția de adjunct al directorului general A.N.P., perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, Direcția Reintegrare Socială și Direcția Medicală.