Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la cel mai în vârstă medic practicant din lume. Neurologul are 102 ani
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/07/neurolog-102-ani1.jpg)
La 102 ani, medicul neurolog Howard Tucker care activează din 1947 e mai dornic ca niciodată să-și continue meseria. Cel mai în vârstă medic practicant din lume a dat omenirii câteva sfaturi despre ce înseamnă o viață sănătoasă.
Neurologul e supărat că în acest moment nu are un loc de muncă
La 102 ani, Howard Tucker are o supărare. A rămas fără un loc de muncă, pentru că spitalul în care a predat rezidenților la medicină s-a închis în 2022 și caută cu disperare să aibă unde să lucreze. Celebrul medic a obținut doctoratul în medicină în 1947 și a terminat rezidențiatul în neurologie în 1953.
A servit în Marina SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost neurolog șef al Flotei Atlantice în timpul Războiului din Coreea.
La 67 de ani a obținut o diplomă în drept
În 1989, la vârsta de 67 de ani, Tucker a obținut o diplomă în drept și a promovat examenul de admitere în baroul statului Ohio, continuând să lucreze ca neurolog.
A ajutat la tratarea pacienților în primele zile ale pandemiei de COVID și, în prezent, predă ocazional studenților de medicină și drept la Universitatea Case Western Reserve din Cleveland, Ohio. De asemenea, continuă să ofere consultanță ca specialist în cazuri medico-legale.
Vedetă TikTok cu peste 100.000 de urmăritori
Pe de altă parte, medicul neurolog de 102 de ani, a devenit și o vedetă TikTok, cu 101.000 de urmăritori până în prezent. Austin, nepotul său a creat contul alături de un prieten și a produs și „What’s Next?” pentru a prezenta omenirii pe cel mai simpatic bunic din lume și incredibilele sale realizări.
Pensionarea, dușmanul longevității
Într-un interviu extraordinar pentru National Geographic, medicul a dat cele mai sfaturi de viață și a precizat că pensionarea este dușmanul longevității, afirmând că „s-a demonstrat că pentru fiecare an în plus de muncă, riscul de demență scade. Dacă nu-ți folosești creierul, îl vei pierde”. Dr. Howard Tucker le-a recomandat oamenilor să fie activi fizic și mental, să nu fumeze și să nu poarte pică nimănui.
Neurologul explică de ce nu trebuie să urâm pe nimeni
„Când urăști, te abuzezi fizic. Pulsul și tensiunea arterială cresc. Este același stres pe care îl ai când ești anxios. Uite, ura este înnăscută. Când urâm pe cineva, ne ridicăm propria statură emoțională, dar nu funcționează așa.
Nu are nicio bază reală, în afară de reacțiile fiziologice nesănătoase”, a precizat neurologul. De asemenea, neurologul a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de marijuana.
„Există dovezi că după inahalarea marijuanei, coordonarea scade și intelectul este modificat. Se observă activitate cardiacă prematură, atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale iar acest lucru este oarecum ignorant”, susține cel mai în vârstă medic activ din lume.