Descoperirea mormântului lui Vlad Țepeș a aruncat în aer Italia și a „înmormântat” Academia Română

Publicat: 02 iul. 2025, 10:05, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Descoperirea mormântului lui Vlad Țepeș a aruncat în aer Italia și a „înmormântat” Academia Română

Descifrarea misterului privind locul unde este înmormântat domnitorul Vlad Țepeș a generat o agitație fără precedent în Italia, dar mai ales în zona Napoli, în timp ce autoritățile române, în frunte cu Academia Română, tac precum mortul în păpușoi.

PUTEREA a semnalat recent că a fost elucidat misterul privind locul unde a fost înmormântat domnitorul Vlad Țepeș, ca urmare a demersurilor făcute de doi români- Mircea Cosma și Cristian Tufan.

Vezi și: Cine sunt artizanii care au descoperit locul unde a fost înmormântat Vlad Țepeș la Napoli

Practic, textul misterios descoperit de fostul președinte al CJ Prahova- Mircea Cosma, în incinta Complexului Monumental Santa Maria la Nova din Napoli, și descifrat de către cunoscătorul de limbă greacă Cristian Tufan, a schimbat radical o pagină importantă a istoriei României.

Napoli jubilează, Academia Română …doarme

Cei mai entuziasmați de elucidarea acestui mister au fost italienii, iar mass-media din Italia, mai ales din zona Napoli, a mediatizat nonstop această descoperire. Numai că la noi în țară, faptul că s-a descoperit unde a fost înmormântat Vlad Țepeș a fost ignorat de autoritățile române, iar mesajul președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, spune totul despre sictirul față de o asemenea descoperire.

Ca istoric medievist, încurajez SMV Ploiești pentru proiectele de cercetare a trecutului menite să clarifice unele aspecte rămase incerte, cum este și cel legat de viața și domnia lui Vlad Drăgulea (poreclit de occidentali „Dracula”, iar de răsăriteni „Țepeș”). Urez succes grupului de pasionați ai istoriei și aștept din partea specialiștilor în scrieri vechi precizări privind încă misterioasa inscripție de la Napoli”, a transmis Ioan Aurel Pop către președintele fondator al Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești.

Adică, mai pe românește, hai la revedere că nu prea am timp de așa ceva. Incredibil, dar adevărat!