Diana Șoșoacă: Guvern incompetent, CCR de desființat, parlamentari prea privilegiați
Diana Șoșoacă a criticat dur pachetul de măsuri economice al Guvernului, a atacat CCR pentru deciziile în favoarea lui Traian Băsescu și a cerut eliminarea privilegiilor acordate parlamentarilor.
Diana Şoşoacă: „E un pachet făcut pe incompetență, în cultură economică, în cultură juridică și o mare lipsă de respect față de poporul român“
Europarlamentarul Diana Șoșoacă a criticat dur, într-un interviu exclusiv pentru Ziarul Puterea, pachetul de măsuri economice propus de Guvern, considerându-l o dovadă de incompetență în plan juridic și economic și o lipsă totală de respect față de cetățeni, în special față de propriii alegători. Ea a comparat actualele măsuri cu cele din perioada de austeritate din 2009, pe care le consideră la fel de dăunătoare pentru populație.
„E un pachet făcut pe incompetență, în cultură economică, în cultură juridică și o mare lipsă de respect față de poporul român şi, mai ales, față de votanții lor, pentru că primii afectați sunt votanții lor. Dar luând în ansamblu, tot poporul român va suferi. Este un alt pachet, ca și în 2009, cu guvernul Boc. Îl mai țineți minte pe domnul Băsescu cu un rictus de hienă, ca să îi citez pe cei de la Vama Veche, care așa a înghețat, cam așa a înghețat domnul Băsescu“, a declarat Diana Şoşoacă.
Șoșoacă a lansat un atac direct la adresa Curții Constituționale a României, pe care o acuză că a anulat ilegal decizii judecătorești legate de pierderea beneficiilor lui Traian Băsescu. Ea susține că această instituție nu ar trebui să mai existe și propune înlocuirea ei cu un complet specializat în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
„Eu sper că o să plătească, nu mă interesează cât de sănătos va fi. Oricum, sănătos nu e niciunul de acolo, de la putere, le lipsește o doagă. Asta este foarte clar, dar domnul Băsescu văd că se reinstaurează sistemul lui, având în vedere că o onor CCR-ul. A mai făcut o lovitură de stat, și-a mai bătut o dată joc de instanțe lui judecătorul, deci eu o să fiu acum judecător…
Băsescu, regimul lui a revenit. CCR-ul a anulat toate hotărârile judecătoreşti. Știți că normal nu se poate. CCR-ul poate orice. CCR-ul poate să facă și decizii economice. CCR-ul poate să condamne oameni nevinovați. CCR-ul poate să facă orice. Și acum toate hotărârile judecătoreşti prin care domnul Băsescu își pierdea toate beneficiile, că a fost un informator la Securitate. Asta e! La care nu numai că a dat cu gura, dar a și distrus destine. Să fim serioși, că altfel nu putea să fie ce a fost. Și i s-au anulat beneficiile ca preşedtinde. CCR-ul vine cu decizie și anulează anularea beneficiilor, efectiv făcând ceva de sus, pe instanțele judecătorești. Eu să fiu judecător în acest moment, le-aș trânti-o CCR-ului de nu s-ar vedea. Din punctul meu de vedere, CCR-ul trebuie desfințat. Nu ai ce să mai… Da, să nu mai ai Curte Constituțională. Foarte puține ţări au Curte Constituțională, să știți. Este încă un fel de agenție mâncătoare de bani și de privilegii. De ce Înalta Curte de Casație și Justiție nu ar avea un complet specializat pe tot ceea ce înseamnă constituție? Ea să judece. Este și o instanță judecătorească, pot să și ataci dacă nu îți convine. De ce nu? De ce ar trebui să avem o struţo-cămilă. Dar pentru asta trebuie schimbată Constituția. Bine, pentru asta trebuie schimbată toată mentalitatea și trebuie schimbată toată clasa politică“, a mai declarat europarlamentarul.
În ceea ce privește partidul SOS România, europarlamentarul a declarat că a fost necesară o „curățenie” internă și că membrii excluși nu aveau nicio contribuție reală, fiind, în opinia ei, atrași doar de privilegii.
„Bineînțeles, cum? Facem curățenie. Vă dați seama ce făceam dacă eram prim-ministru sau președinte? Nu mai aveați un impostor din ăsta nicăieri, că de-aia m-au și oprit cei de la CCR. CCR-ul zbura primul. Cum? Treaba mea. Legal. Foarte legal și foarte constituțional, dar n-am să spun cum, însă și-au dat seama. Dar nu e timpul pierdut, că putem, nicio problemă, revenim oricând la putere, să știți. Putem să venim oricând la putere, cum ei tot revin, revin, la un moment dat se termină. Și o să vină și alții la putere“, a mai spus Diana Şoşoacă.
Ea a respins ideea că aceștia ar fi fost factori-cheie în partid.
„SOS-ul nu trebuie refăcut. Ei nu sunt factori-cheie. Erau niște gunoaie pe care le-am aruncat. Deci, ce să vă spun? Dacă erau atât… Știți că extraordinar de mult în Parlament nu se face. Dacă ar fi fost ca mine, da, ziceam, erau factori-cheie. Nu, nu sunt factori-cheie. Sunt niște personaje cărora le-am spus „Puterea corupe”. Bine, nici nu au putere, dar vă dați seama numai că ai o mașină cu un șofer și un birou unde eu când am intrat și am văzut atâta mâncare și băutură, mi s-a făcut rău. Şi am spus nu vă supărați, dar românii nu au votat pentru ca voi să ajungem să vă îmbuibați aici. Zic, eu nu-s de acord cu așa ceva“, a adăugat preşedinta SOS România.
Diana Șoșoacă a afirmat că a fost ținta unor presiuni și amenințări din partea mai multor partide politice, inclusiv PSD, PNL, USR, UDMR și AUR, ca urmare a propunerilor sale de a elimina sumele forfetare acordate parlamentarilor. Ea susține că parlamentarii ar trebui să își desfășoare activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale, precum prefecturi sau consilii județene, fără să beneficieze de birouri personale plătite din fonduri publice.
„Dar ceea ce se întâmplă acum este o reiterare a ceea ce a fost și în 2009. Și vă spun un singur lucru. Singurii care trebuie să plătească sunt politicienii. Eu am făcut deja o serie de solicitări prim-ministrului, guvernului. Vreau să vă spun că am amenințări de la PSD, PNL, USR și UDMR, inclusiv parlamentari AUR, care mi-au sunat deputații să urle la ei cum își permit să depună cerere să se anuleze suma forfetară a parlamentarilor. Doamnă, există prefecturi, există Consilii Judeţene, există primării. Parlamentarii au doar două zile de circunscripţie, că nu se duceau ca mine de joi până duminică în toată țara, nu face niciunul ce am făcut eu. De ce nu le dă acolo un spațiu, un birou, iar personalul care deservește aceste instituții să-i deservească și pe parlamentari?“, a conchis Diana Şoşoacă.