Joi, 10 iulie a.c – Ultima zi de înscrieri pentru Admiterea la programele universitare de licență de la ASE, sesiunea iulie 2025

Publicat: 08 iul. 2025, 14:17, de Ziarul Puterea, în Advertoriale , ? cititori
Joi, 10 iulie a.c - Ultima zi de înscrieri pentru Admiterea la programele universitare de licență de la ASE, sesiunea iulie 2025

Academia de Studii Economice din București anunță că înscrierile pentru Admiterea la programele universitare de licență, sesiunea iulie 2025, sunt în plină desfășurare și se încheie joi, 10 iulie, ora 16.00. Înscrierile se desfășoară exclusiv online, pe platforma inscriere2025.ase.ro., unde candidații trebuie să-și genereze contul personal și să încarce dosarul de concurs. 

Joi, 10 iulie a.c. – ultima zi de înscrieri pentru Admiterea la programele universitare de licență de la ASE, sesiunea iulie 2025

ASE le mulțumește celor peste 3500 de candidați, ale căror dosare au fost deja validate de către comisiile de înscrieri, și urează mult succes tuturor viitorilor săi studenți, pe care îi așteptăm să se alăture celor peste 25 mii de membri ai comunității noastre universitare!

Pentru anul universitar 2025-2026, ASE scoate la concurs 7.789 locuri, dintre care 3.130 sunt finanțate de la buget; 6.822 de locuri sunt la învățământul cu frecvență în campus și 967 la distanță și cu frecvență redusă.

Academia de Studii Economice din București structurează oferta în 35 de programe de studii universitare de licență, cu predare în limbile română, engleză, franceză și germană, dintre care 25 sunt organizate în regim de învățământ cu frecvență, iar 10 în formatul învățământului la distanță și cu frecvență redusă, pentru a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor de dezvoltare personală și disponibilității de timp ale candidaților.

Componența dosarului de înscriere, pe care candidatul îl încarcă pe platformă, în contul său individual,  se regăsește pe site-ul Admitere licență. Candidații sunt încurajați să consulte constant această sursă pentru a rămâne la curent cu toate detaliile relevante.

Conținutul procesului de admitere diferă în funcție de programele universitare de licență pentru care se optează.

Pentru 10 dintre facultățile ASE, concursul de admitere constă în redactarea unui eseu motivațional, susținerea unui test de competență lingvistică (în cazul programelor cu predare într-o limbă străină) și calcularea mediei generale de admitere. Aceasta din urmă este determinată printr-o medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) și media anilor de studii liceale (30%).

Candidații care doresc să se înscrie la programele universitare de licență ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și ale Facultății de Drept vor susține și un examen scris, ca parte a procesului de admitere. La CSIE, examenul acesta constă într-un test grilă la disciplina Matematică, iar la  Facultatea de Drept – într-un test grilă cu întrebări din două discipline fundamentale: Limba română și Economie.

Candidații care aleg să participe la concursul de admitere pentru aceste două facultăți au posibilitatea de a include, în cadrul procesului de înscriere, opțiuni și pentru alte programe de studii universitare de licență, oferite de ASE, pentru a avea acces, în funcție de rezultate, la mai multe opțiuni de a deveni studenți la ASE. Detaliile privind conținutul și structura testelor/examenelor, sunt disponibile pe site-ul oficial al universității.

La forma de învățământ cu frecvență, taxa de înscriere este de 150 lei. În această taxă sunt incluse primele două opțiuni. Candidații care vor să opteze pentru mai mult de două opțiuni vor plăti, în plus, câte 50 de lei pentru fiecare opțiune exprimată.

La învățământul la distanță și cu frecvență redusă taxa de înscriere este unică, de 150 lei, indiferent de numărul opțiunilor formulate de către candidat.

Pentru a-i sprijini în a face alegeri cât mai informate, candidații au la dispoziție planurile de învățământ și fișele disciplinelor, aferente fiecărui program de studii. Aceste documente detaliază structura curriculară, oferind o imagine clară asupra materiilor studiate pe parcursul anilor de licență. Astfel, viitorii studenți pot înțelege din timp profilul educațional al programelor vizate, facilitând luarea unei decizii corecte în funcție de interesele și obiectivele lor profesionale.

ASE pune la dispoziția candidaților săi, pe întreaga perioadă a concursului de admitere, un call center care funcționează de luni până vineri, între orele 9.00 – 15.30. Aici, studenți ai ASE, cu bucurie și răbdare, cu dorința tinerească de a ajuta, oferă răspuns pentru toate întrebările candidaților referitoare la procesul de admitere. De asemenea, candidații au la dispoziție grupul de facebook gestionat de studenți ai ASE, unde pot obține informații utile despre procesul de admitere, viața studențească, opțiuni de cazare și alte facilități oferite de universitate.

Informații complete privind condițiile de admitere, numărul de locuri disponibile pentru fiecare program de studii, dosarul de înscriere, etapele procesului de admitere, taxele de înscriere și de școlarizare etc. sunt accesibile pe site-ul oficial dedicat admiterii, precum și pe paginile de social media ale universității – Facebook, Instagram și TikTok. Aceste platforme oferă actualizări constante, răspunsuri la întrebări frecvente și resurse utile pentru toți candidații interesați. De asemenea, ASE pune la dispoziție, prin site-ul său instituțional www.ase.ro, un chatbot, pentru accesul rapid și eficient la informațiile esențiale referitoare la procesul de admitere, dar și pentru a  permite candidaților să afle detalii suplimentare despre activitățile și resursele universității.

În sprijinul performanței academice și dezvoltării profesionale, universitatea noastră oferă studenților posibilitatea de a efectua mobilități de studiu internațional, pentru unul sau două semestre, în cadrul unor instituții de învățământ superior de prestigiu din străinătate, prin programul de burse Erasmus. De asemenea, ASE susține parcursul educațional al studenților printr-o gamă variată de burse, inclusiv burse de excelență, de performanță, speciale și sociale, menite să sprijine dezvoltarea academică și profesională, în funcție de realizările și nevoile individuale ale fiecărui student. Valoarea burselor acordate variază în funcție de tipul acestora, fiind cuprinsă între 900 lei și 3.300 de lei lunar.

În completarea ofertei academice, ASE sprijină studenții din provincie, oferindu-le  posibilitatea de a se caza în cămine moderne, aproximativ 5000 de locuri, dotate corespunzător și amplasate în zone centrale ale Bucureștiului, în apropierea facultăților și a mijloacelor de transport. Studenții au la dispoziție cantinele universitare care oferă zilnic un meniu variat, la prețuri accesibile. Candidații au posibilitatea de a vizita virtual campusul universitar.

ASE este recunoscută la nivel național pentru calitatea actului educațional, diversitatea programelor de studiu și profesionalismul corpului didactic. Rata mare de angajare a absolvenților, infrastructura modernă și legătura constantă cu mediul economic și de afaceri transformă ASE într-un mediu educațional dinamic, care susține excelența și dezvoltarea profesională.

Poziționarea Academiei de Studii Economice din București în clasamente internaționale de prestigiu conferă universității statutul de lider al învățământului superior economic, de business și de administrație publică la nivel național și regional. Conform topului internațional Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2025, dat publicității în data de 18 iunie 2025, ASE se află pe locul 201-300 dintr-un total de 2318 universități evaluate, marcând o evoluție semnificativă față de edițiile anterioare. Poziționarea ASE în top 300 global reconfirmă angajamentul față de sustenabilitate, echitate și impact social și reflectă eforturile susținute de raportare, parteneriat, și implicare instituțională ale ASE.

Academia de Studii Economice din București urează succes deplin tuturor candidaților săi și așteaptă cu plăcere să îi întâlnească în amfiteatrele sale la începutul anului universitar 2025-2026!