Anchetă pe Otopeni după ce o tânără acuză că a fost agresată sexual în avion
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/07/aeroport-scaled.jpg)
Incident şocant petrecut pe aeroportul Otopeni. O tânără de 19 ani a cerut ajutorul poliţiştilor de la Serviciul Transporturi Aeriene ”Henri Coandă” după ce ar fi fost agresată sexual în avion.
Agresiune petrecută în avion
Tânăra, cetăţean străin, a spus că a fost agresată sexual la bordul unui avion pe ruta Amsterdam-Bucureşti. Ea ar fi adormit după decolare, dar ar fi simţit că pasagerul de lângă ea a atins-o în zona intimă, în mod repetat.
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul Transporturi Aeriene ”Henri Coandă” au fost sesizaţi de către ofiţerul de serviciu al unui aeroport din Bucureşti că o femeie a fost agresată sexual de un bărbat, la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe aeroport.
Agresorul este un bărbat de 56 de ani
A fost luată legătura cu echipajul aeronavei care a indicat agresorul, identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 56 de ani. Ulterior, toate persoanele au fost duse la sediul Serviciului Transporturi Aeriene ”Henri Coandă”.
”Din verificările preliminare a reieşit faptul că persoana vătămată, cetăţean străin, în vârstă de 19 ani, în timp ce călătorea pe ruta Amsterdam-Otopeni, la scurt timp de la decolare, ar fi adormit şi ar fi simţit cum pasagerul de lângă ea ar fi atins-o în mod repetat în zona intimă. În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală”, a arătat Poliţia.
Cui se pot adresa victimele agresiunilor sexuale
Victimele agresiunilor sexuale se pot adresa mai multor instituții și organizații pentru sprijin și consiliere. Este important să se ceară ajutor cât mai curând posibil pentru a beneficia de protecție și sprijin adecvat. Instituții și organizații către care se pot adresa victimele agresiunilor sexuale:
- 112 – Apelarea numărului de urgență 112 este esențială în situații de urgență.
- Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) – Fiecare județ are o DGASPC care oferă servicii de asistență socială și protecție pentru victimele agresiunilor, inclusiv consiliere psihologică și sprijin în obținerea ordinului de protecție.
- Inspectoratul de Poliție Județean – Poliția poate oferi protecție, investiga agresiunea și asista victima în demersurile legale.
- Unitățile de Primiri Urgențe – Victimele pot solicita asistență medicală și consiliere la Unitățile de Primiri Urgențe din spitale.
- Serviciul de Medicină Legală – Serviciul de Medicină Legală poate oferi evaluare medico-legală și expertiză, dacă este necesar.
- Organizații neguvernamentale – Există numeroase organizații neguvernamentale care oferă sprijin victimelor agresiunilor sexuale, cum ar fi consiliere psihologică, suport emoțional și asistență juridică.
- Helpline-ul 0800.500.333 – Linia telefonică națională non-stop, gratuită, destinată victimelor violenței domestice, discriminării pe criterii de sex și traficului de persoane, poate oferi informații și îndrumare.
- Compartimentele/Serviciile pentru Sprijinirea Victimelor Infracțiunilor din cadrul DGASPC – Acestea oferă sprijin specific victimelor infracțiunilor, inclusiv consiliere, informare și îndrumare către alte servicii specializate.