Primăria Capitalei a publicat în SEAP o licitație pentru reabilitarea a 40 km de conducte de termoficare

Publicat: 27 apr. 2021, 11:38, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Primăria Capitalei a publicat în SEAP o licitație pentru reabilitarea a 40 km de conducte de termoficare
RADET nu a primit banii pentru subvenția la termoficare

Primarul General Nicușor Dan a anunțat că după mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei.

„La acestea se adaugă alți 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei. Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție. Așteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021. Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Rețeaua de termoficare a Bucureștiiului e o megastructură alcătuită din: 954 km de conducte groase (magistrale), 1.027 de puncte termice și 2.963 de km de conducte mai subțiri. Din cauza vechimii rețelei și a unei întrețineri deficitare, Bucureștiul a fost aproape continuu afectat de furnizarea deficitară a agentului termic. Mai mult, administrația încearcă să țină utilizatorii captivi prin impunerea a tot felul de piedici în calea celor care încearcă să-și monteze, de exemplu, centrale termice de apartament.

. Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde.