Carnea de miel este foarte bogată în minerale esențiale pentru sănătate, așa cum sunt fierul, seleniul și zincul. În plus, este bogată în acizi grași și conține întreg complexul de vitamine B, scrie arctic.ro.
Carnea de miel poate fi consumată și în diete. Are un conținut redus de calorii și ajută la reducerea colesterolului rău.
Pentru aproximativ 6 kilograme de carne de miel: amestecă 200 ml ulei de floarea soarelui, 500 ml vin alb sec, 500 ml vin roșu sec, rozmarin proaspăt măruntit, cimbru uscat, 10-12 fire de ceapă verde tocată, 7-8 fire de usturoi verde tocat, 5-6 foi de dafin, 20 g de piper negru boabe și 3-4 linguri de sare.
Carnea tăiată bucăți se pune la fiert în apa cu sare și se spumează de două sau de 3 ori. Dupa spumare, se adaugă ceapa verde tocată si se acoperă oala cu un capac.
Între timp, morcovii și albitura se taie cubulețe mici și se călesc în unt; acestea vor fi adăugate în oală după ce s-au înmuiat suficient.
Când a fiert carnea, se scoate din oală, se dezosează apoi se mărunțește și se pune înapoi în ciorbă.
Dup aceea, se va adăuga borșul și se va mai da o data în clocot.
La final, înainte de a opri focul, se amestecă oul cu smântâna și se adaugă pentru a se drege ciorba.
Carnea și măruntaiele se fierb împreuna, în apa cu sare și puțin ulei, după care se mărunțesc manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie sau al mașinii de tocat carne. Se adaugă sare și piper după gust.
Ceapa se toacă mărunt și se călește alături de verdeața tăiată mărunt, iar amestecul se pune deasupra cărnii tocate. Se adaugă ouăle bătute bine și se omogenizează.
Compoziția se adaugă într-o tavă de cuptor, se pune deasupra praporul. Totul se dă la cuptor, iar drobul va fi gata când praporul este rumenit bine.