Trucuri pentru a prepara carnea de miel ca să nu miroasă. Rețete de ciorbă de miel și drob

Publicat: 28 apr. 2021, 11:30, de Irina Maria Mari, în LIFESTYLE , ? cititori
Trucuri pentru a prepara carnea de miel ca să nu miroasă. Rețete de ciorbă de miel și drob

Carnea de miel este nelipsită de pe orice masă de Paște, dacă se dorește păstrarea tradițiilor românești. Dar multă lume evită să o mănânce din cauza mirosului sau a gustului mult prea puternic. Pentru cei petențioși, există câteva trucuri pentru a prepara carnea de miel ca să nu miroasă.

Cum se pregătește carnea de miel

Ce fel de carne de miel se folosește pentru fiecare preparat

  • Carnea cu os este perfectă pentru ciorbă, miel la ceaun sau friptură la cuptor.
  • Cotletul este potrivit pentru preparatele la gratar
  • Carnea de miel se servește de regulă caldă, dar nu fierbinte. Preparatele se lasă să se odihnească 10-15 minute după ce au fost luate de la foc. Beneficiile consumlui de carne de miel

Carnea de miel este foarte bogată în minerale esențiale pentru sănătate, așa cum sunt fierul, seleniul și zincul. În plus, este bogată în acizi grași și conține întreg complexul de vitamine B, scrie arctic.ro.

Citește și: PF Daniel, în Pastorala de Paște: Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ

Carnea de miel poate fi consumată și în diete. Are un conținut redus de calorii și ajută la reducerea colesterolului rău.

Valori nutriționale pentru 100g carnea de miel

  • Calorii: 260
  • Proteine 18,4
  • Grăsimi 20,0

Rețete cu carne de miel

Baiț pentru carnea de miel

Pentru aproximativ 6 kilograme de carne de miel: amestecă 200 ml ulei de floarea soarelui, 500 ml vin alb sec, 500 ml vin roșu sec, rozmarin proaspăt măruntit, cimbru uscat, 10-12 fire de ceapă verde tocată, 7-8 fire de usturoi verde tocat, 5-6 foi de dafin, 20 g de piper negru boabe și 3-4 linguri de sare.

Ciorba de miel

Ingrediente:

  • 500g coaste, piept sau gât și măruntaie de miel
  • 4-5 fire de ceapă verde,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădacină de pătrunjel,
  • 2 rădăcini de păstârnac,
  • 1 țelina medie,
  • un sfert de pachet de unt,
  • 500ml de borș,
  • 200 ml de smântână,
  • un ou
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de leuștean.

Citește și: Prognoza meteo: Cum va fi vremea în Săptămâna Mare a Paștelui

Mode de preparare

Carnea tăiată bucăți se pune la fiert în apa cu sare și se spumează de două sau de 3 ori. Dupa spumare, se adaugă ceapa verde tocată si se acoperă oala cu un capac.

Între timp, morcovii și albitura se taie cubulețe mici și se călesc în unt; acestea vor fi adăugate în oală după ce s-au înmuiat suficient.

Când a fiert carnea, se scoate din oală, se dezosează apoi se mărunțește și se pune înapoi în ciorbă.

Dup aceea, se va adăuga borșul și se va mai da o data în clocot.

La final, înainte de a opri focul, se amestecă oul cu smântâna și se adaugă pentru a se drege ciorba.

Drob de miel

Ingrediente

  • 500 g de carne macră de miel, maruntaie (ficat, rinichi, plămâni și inima),
  • prapur,
  • 3 oua,
  • 12-15 fire de ceapa verde,
  • două legături de pătrunjel,
  • ulei, sare si piper.

Mod de preparare:

Carnea și măruntaiele se fierb împreuna, în apa cu sare și puțin ulei, după care se mărunțesc manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie sau al mașinii de tocat carne. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se toacă mărunt și se călește alături de verdeața tăiată mărunt, iar amestecul se pune deasupra cărnii tocate. Se adaugă ouăle bătute bine și se omogenizează.

Compoziția se adaugă într-o tavă de cuptor, se pune deasupra praporul. Totul se dă la cuptor, iar drobul va fi gata când praporul este rumenit bine.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română prezintă ghidul credincioșilor. Ce reguli trebuie respectate la slujbele de Florii, Denii, Înviere și Paște