Relaxarea măsurilor restrictive nu duce la ridicarea stării de alertă. Explicațiile premierului

Publicat: 14 mai 2021, 07:06, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Relaxarea măsurilor restrictive nu duce la ridicarea stării de alertă. Explicațiile premierului
Florin Cîțu

Ridicarea etapizată a unor măsuri restrictive, anunțată de președintele Klaus Iohannis, nu va duce și la ridicarea stării de alertă. „Pandemia nu a trecut”, este principalul motiv pe care l-a prezentat primul ministru Florin Cîțu.

Întrebat joi seară, în cadrul unei emisiuni susținute la Digi24, când se va ridica starea de alertă premierul a evitat să dea un orizont de timp.

Deocamdată, doar ce a fost prelungită. Nu avem în vizor ridicarea stării de alertă. Putem să funcționăm cu astfel de măsuri (de relaxare, n.r.) și cu stare de alertă. Repet: pandemia nu a dispărut. Să fie foarte clar: ceea ce am făcut acum este un pas spre revenirea la normalitate pentru că am făcut o campanie de vaccinare de succes și avem alți indicatori care ne arată că suntem într-o perioadă bună. Vom evalua permanent acești indicatori”, a spus Cîțu.

Joi seară, președintele României a anunțat că se vor lua, etapizat, o serie de măsuri de revenire la normalitate, în contextual în care va fi menținut un ritm al vaccinării de 1 milion de persoane lunar.

Ne pregătim de relaxare, dar trebuie să fie una precaută, nu ne relaxăm în iunie să revenim cu restricții în august. Relaxare pas cu pas, iar la sfârșitul verii o reevaluare. Relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și de gradul de vaccinare. Vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Așa de simplu este”, a declarat joi Klaus Iohannis.