„Portocală”, Mircea Negulescu, audiat de procurorii SIIJ

Publicat: 02 sept. 2020, 16:29, de Ramona Feraru Kim, în ACTUALITATE , ? cititori
„Portocală”, Mircea Negulescu, audiat de procurorii SIIJ

Un dosar zguduie scena politică. Fostul procuror Micea Negulescu, zis „Portocală” a fost audiat la Secția specială a SIIJ după dezvăluirile privind finanțarea campaniei lui Ponta, în 2014.

 Acesta a suținut că a dus mai multe probe privind campania electoral a lui Victor Ponta, care ar fi primit 2,5 milioane de dolari de la Sebastian Ghiță.

Sunt mai multe probe care au fost analizate de Mircea Negulescu pe vremea când era procuror al DNA, probe care, de altfel, se află și acum la dosarul de urmărire penală instituit de procurorii de la Secția Specială de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) împotriva sa și care se referă la mai multe transferuri bancare efectuate din conturile unor firme deținute de omul de afaeri Sebastian Ghiță în conturile unor companii din Statele Unite, societăți comerciale ce au primit acești bani pentru consultanță politică, având în vedre că Victor Ponta candida la vremea acea pentru funcția de președinte al României.Se pare, astfel, că Sebastian Ghiță, prin diverse firme și inginerii financiare, ar fi plătit 2,5 milioane de dolari pentru campania prezidențială a lui Ponta, din 2014. Banii erau plătiți pentru ca Victor Ponta să câștige funcția supremă în stat. Transferurile au fost, practic, făcute prin două firme controlate de Sebastian Ghiță care, la rândul lor, ar fi fost împrumutate de una dintre cele mai mari societăți comerciale înființate de acesta, Asesoft Ploiești. Pe altă parte, magistrații SIIJ continuă audierile.

Ultima oră – Vlad Cosma cel care a făcut mai multe dezvăluiri despre Mircea Negulescu a intrat în sediul SIIJ. Acesta avea mai multe documente pe care le-ar fi adus anchetatorilor.