UPDATE Procesul lui Liviu Dragnea pentru eliberarea din penitenciar a fost amânat

Publicat: 19 mai 2021, 11:49, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
UPDATE Procesul lui Liviu Dragnea pentru eliberarea din penitenciar a fost amânat

Tribunalul Bucureşti a amânat dezbaterea solicitării de eliberare condiționată a fostului lider al PSD până pe 26 mai. Cererea de amânare a fost depusă de Liviu Dragnea, pe motiv că avocatul său nu se poate prezenta la proces.

Update: Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat pentru 26 mai, fiind invocat motivul lipsei apărării. Cererea de amânare a fost depusă de Liviu Dragnea, pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces. Până la termenul din 26 mai, instanța a cerut de la Rahova un raport actualizat privind zilele câștigate prin muncă.

Știre inițială

Dragnea a încercat să împiedice ca procesul să se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, însă solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocata sa nu a venit în sala de judecată, având probleme de sănătate.

Dragnea execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, noteaza b1.ro. El se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă.

Recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pentru trafic de influență în legătură cu vizita făcută în SUA, în ianuarie 2017, la instalarea lui Donald Trump în funcția de președinte, potrivit b1.ro.