Premierul Florin Cîțu l-a invitat mâine pe Marcel Ciolacu pentru a discuta despre PNRR: Să vedem dacă va da curs invitației

Publicat: 19 mai 2021, 16:53, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Premierul Florin Cîțu l-a invitat mâine pe Marcel Ciolacu pentru a discuta despre PNRR: Să vedem dacă va da curs invitației

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de guvern, că joi, de la ora 15, va avea o întâlnire la Palatul Victoria cu o delegație a Partidului Social Democrat pe subiectul PNRR. „Să vedem dacă vin”, a precizat premierul.

„Mâine la, ora 15, voi avea o întâlnire la Guvern cu câțiva reprezentanți ai Partidului Social Democrat pe tema PNRR. Vreau să vă aduc aminte că am fost cel care la buget i-am spus domnului Ciolacu să vină să îi prezint bugetul, nu a venit, când a fost vorba în pandemie de specialiști în Sănătate am spus că sunt dispus să ascult soluțiile PSD, nu a venit. Să vedem, mâine, dacă Partidul Social Democrat va da curs invitației să discutăm despre un proiect care îi interesează pe toți românii”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că sunt, în continuare, discuții cu Comisia Europeană și că vrea să se asigure că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi depus cât mai repede.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie prezentat în Parlament, însă nu este nevoie de un vot. Acesta a precizat că va merge la discuțiile cu premierul Cîțu.

„PNRR trebuie prezentat în Parlament. Nu e o cerință de a exista un vot. Anumite state au făcut acest vot generic. Urmează ca eu, împreună cu partenerii sociali ai PSD și cu experții din partid să avem o întâlnire la Guvern cu prim-ministrul și cu ministrul Fondurilor Europene”, a declarat Ciolacu.

Guvernul trebuie să depună varianta finală a Planului Național de Redresare și Reziliență până la finalul lunii mai.