EXCLUSIV. Oamenii garantați de PSD și de omul lui Dragnea, cercetați de DNA, impuși în funcții cheie la Romsilva de Teodor Țigan, protejatul lui Orban

Publicat: 20 mai 2021, 09:05, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Oamenii garantați de PSD și de omul lui Dragnea, cercetați de DNA, impuși în funcții cheie la Romsilva de Teodor Țigan, protejatul  lui Orban
Romsilva si Teodor Tigan

Ceea ce a făcut marți, 18.05.2021, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Teodor Țigan, persiflându-l pe ministrul UDMR al Mediului, Barna Tanczos, pare un scenariu dintr-un film cu gangsteri în contextul în care DNA anchetează acum angajarea ilegală a peste 20 de directori din domeniul silvic.

Afacerea terenurilor de la Mogoșoaia și rolul omului lui Dragnea

Directorul general al Romsilva, Teodor Țigan, omul adus de la Arad și susținut de Ludovic Orban, a făcut în această săptămână două mutări controversate care au generat un scandal monstru în PNL și la nivelul cabinetului Cîțu.

Teodor Țigan l-a schimbat marți din funcția de director general adjunct pe Ovidiu Mărcuțianu, omul susținut și promovat de baronii liberali de Suceava și Neamț, Gheorghe Flutur și Mugurel Cozmanciuc, și în locul acestuia a fost numit controversatul director al Direcției Silvice Ilfov, Cezar-Mihail Răduță, atenție, prietenului și tovarășul de vânătoare a lui Teodor Țigan și a unor lideri PSD.

Numai că ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, habar nu a avut de această mutare a lui Teodor Țigan, dar mai ales de faptul că Cezar Răduță este omul de casă al controversatului afacerist implicat în scandalul Institutului Pasteur, Sorin Paul Stănescu, nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea. Acestuia i s-a retrocedat ilegal prin 2017-2018, cu ajutorul lui Răduță, vreo 14 ha de teren la Mogoșoaia, iar DNA cunoaște bine acest caz.

Teodor Țigan a făcut jocurile pentru Cătălin Voicu și nașul fiului lui Dragnea

Dar, culmea șmecheriilor și aranjamentelor „țesute” de Teodor Țigan a fost că în locul lui Cezar Răduță la Direcția Silvică Ilfov a fost impus „penalul” Constantin Bicu. Acesta a fost trimis la plimbare de la Direcția Silvică Giurgiu și recuperat de Teodor Țigan la RNP, după ce a fost cercetat de DNA în retrocedările ilegale de la Singureni, Giurgiu, către fostul senator PSD Cătălin Voicu.

Mai mult, Constantin Bicu a avut și sechestru pe avere pentru aceste aranjamente de la Singureni de care nu este străin Cătălin Voicu și Sorin Paul Stănescu.

De fapt, potrivit informațiilor noastre, cele două personaje numite  de Teodor Țigan, omul împins la șefia Romsilva Ludovic Orban la recomandarea unor personaje controversate politică și servicii, iar prietenii știu despre cine e vorba, au fost susținute și garantate de Sorin Paul Stănescu, nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea care deține la Singureni-Giurgiu cel mai tare fond de vânătoare din România iar cei de la DNA știu cum a fost dobândit, adică cam pe lângă lege.