Marele dirijor Pedro Negrescu s-a stins din viață

Publicat: 24 mai 2021, 10:11, de Raluca I. Heroiu, în Cultură , ? cititori
Marele dirijor Pedro Negrescu s-a stins din viață

Marele dirijor Pedro Negrescu, colaborator vechi al Filarmonicii arădene, s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani.

Pedro Negrescu s-a născut la Tecuci, în anul 1969. Numele său real este Petronius Vasile Aciocîrlănoaei. Sora acestuia este Oltea Blaga, actriță la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

A început studiile de orchestră, ca violoncelist, la vârsta de doar 8 ani, în București. A urmat cursuri la Haendel Akademie Karlsruhe din Germania, a fost bursier la Bad Goisern în Austria, iar în 2008 a beneficiat de o bursă în Statele Unite ale Americii, unde a fost asistent dirijor al lui Larry Livingston.

În România, a dirijat orchestrele din Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău, Botoșani, Iași, Galați și Arad. În calitate de contrabasist de jazz a colaborat cu Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Johnny Răducanu, Anca Parghel, Maria Răducanu și mulți alții.

A fost dirijor al orchestrei studențești a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, unde preda și disciplina Dirijat orchestră.

Cu Filarmonica Arad a colaborat în nenumărate rânduri din postura de dirijor. Printre cele mai recente concerte dirijate de Pedro Negrescu la Arad se numără concertele camerale de Crăciun de anul trecut.