Orban: „Îl doresc pe Cîțu în echipa mea”

Publicat: 25 mai 2021, 12:57, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Orban: „Îl doresc pe Cîțu în echipa mea”

Ludovic Orban i-a lansat premierului invitația de a face parte din echipa lui de conducere, amintindu-i că este cel care l-a lansat pe scena mare a politicii.

Întrebat dacă l-ar vrea drept contracandidat, Orban a spus că ar fi suficiente motive să-l aibă partener.

Nu pot să decid eu în locul lui Florin Cîțu. E o decizie care îi aparține. Eu îl doresc pe Florin Cîțu în echipa mea. A fost în echipa mea, a fost ales practic senator în 2016, a fost ales vicepreședinte economic în echipa mea de conducere la Congresul din 2017, a fost ales pentru funcția de lider de grup la Senat, ulterior Ministrul Finanțelor și, după alegeri, pe poziția de premier.

Între mine și Florin Cîțu este o relație de colaborare, o relație de parteneriat, comunicăm, luăm decizii și, sigur, mi-aș dori să fie în echipa mea. Decizia aparține fiecăruia”, a punctat Orban.

Întrebat dacă s-a gândit la varianta reciprocă, să facă el parte din echipa lui Florin Cîțu, a evitat un răspuns direct.

Sunt în echipa PNL de 30 și ceva de ani și voi rămâne în echipa PNL atât timp cât o va îngădui cel de sus”, a spus Orban.

Noua conducere a liberalilor va fi aleasă pe 25 septembrie, în cadrul unui congres la care ar putea participa 5.000 de delegați.