EURO 2020 | Finlanda – Rusia 0-1. Meciul, marcat de accidentarea gravă a unui jucător

Publicat: 16 iun. 2021, 18:02, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
EURO 2020 | Finlanda - Rusia 0-1. Meciul, marcat de accidentarea gravă a unui jucător

Rusia a învins reprezentativa Finlandei, scor 1-0, miercuri, la Sankt Petersburg, în cadrul Grupei B a Campionatului European de fotbal.

Finlanda a început tare, iar în minutul 4 Pahjanpalo a marcat, dar după consultarea VAR-ului reușita sa a fost anulată pe motiv de offside. Rușii au replicat în minutul 10, când Miranchuk i-a pasat lui Ozdoev, care a trimis peste poartă. În minutul 23, fundașul dreapta al Rusiei, Mario Fernandes a căzut rău și a fost înlocuit. Acesta a acuzat dureri la coloana vertebrală și a fost dus de urgență la un spital din Sankt Petersburg.

În al doilea minut al primei reprize, Miranchuk a deschis scorul pentru Rusia, după o fază de atac.

Rusia a început repriza secundă așa cum a terminat-o pe prima: în atac. Kuzyayev  l-a pus la încercare pe portarul advers. Finlanda a replicat în minutul 53, prin Pukki. Rusia a controlat și repriza secundă și a căutat să mărească diferența de pe tabela de marcaj. În minutul 66. Zhemaletdinov a trimis la o palmă de poartă, iar în minutul 72 portarul Finlandei a apărat mingea șutată de Kuzyayev.

În prelungirile partidei, Rusia a ratat o nouă oportunitate de gol. Zhemaletdinov a trimis puțin peste poartă.

Au evoluat echipele:

Finlanda: Hradecky – Toivio (Jensen ’85), Arajuuuri, O’Shaughnessy – Raitala (Soiri ’75), Schuller (Kauko ’67), Lod, Kamara, Uronen – Pukki (Lappalainen ’76), Pohjanpalo. Selecţioner: Markku Kanerva.

Rusia: Safonov – Mario Fernandes (Karavaev ’26), Diveev, Dzhikiya, Kuzyaev – Zobnin, Barinov, Ozdoev (Zhemaletdinov ’61) – Aleksei Miranchuk (Mukhin ’85), Dzyuba (Sobolev ’85), Golovin. Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Celălalt meci al Grupei B, Danemarca – Belgia se va disputa joi de la ora 19:00, la Copenhaga. Miercuri, în Grupa A, de la ora 19:00 Turcia va evolua împotriva Ţării Galilor, iar de la ora 22:00, Italia va evolua împotriva Elveției.