Thailanda a pregătit un spital de campanie uriaș pe aeroportul din Bangkok

Publicat: 29 iul. 2021, 20:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Thailanda a pregătit un spital de campanie uriaș pe aeroportul din Bangkok

Voluntarii thailandezi au transformat miercuri un depozit de mărfuri de pe aeroportul Don Muang din Bangkok într-un spital de campanie de 1.800 de paturi pentru pacienții Covid cu simptome mai puțin severe.

Inițiativa a venit în urma faptului că țara se confruntă cu cea mai gravă explozie a cazurilor de coronavirus de până acum, potrivit CNN.

Thailanda a raportat un record al infectărilor zilnice, cu 16.533 de cazuri noi. Miercuri au fost înregistrate 133 de decese.

Acesta este un spital de campanie de nivel 1+, care poate primi un număr mare de pacienți cu simptome mai puțin severe”, a spus Rienthong Nanna, directorul spitalului Mongkutwattana.

Dacă starea pacienților se deteriorează, vor fi mutați la celălalt spital de campanie,  Pitak Rachan (Protejați regele)”, a adăugat el.

Rienthong, general-maior în retragere și un lider ultra-regalist, a spus că spitalul de campanie nu funcționează încă, deoarece sunt necesare mai multe pregătiri.

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din Bangkok a pus presiune pe sistemul de sănătate al orașului, dar guvernul s-a confruntat cu critici din cauza campaniei de vaccinare care nu merge suficient de repede.

Thailanda și-a propus să vaccineze 50 de milioane de oameni până la sfârșitul anului, dar până în prezent doar 5,6% din cei peste 66 de milioane de locuitori ai țării sunt complet vaccinați, în timp ce 19,2% au făcut cel puțin o doză.

Din cauza numărului mare de cazuri, thailandezii care vor să se trateze de COVID-19 în Bangkok sunt întorși în orașele lor cu trenul.