PNL exclude orice colaborare cu PSD la nivel guvernamental sau parlamentar

Publicat: 15 sept. 2020, 12:58, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
PNL exclude orice colaborare cu PSD la nivel guvernamental sau parlamentar

PNL exclude orice înțelegere cu PSD la nivel guvernamental sau parlamentar, singurii parteneri potențiali fiind USR Plus și cei din Partidul Popular European, a declarat președintele PNL, prim-ministrul Ludovic Orban.

„PNL este cel mai puternic partid din România, este un partid care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor şi e normal că PNL participă la alegerile parlamentare pe propriile picioare. Aş prefera o majoritate PNL”, a afirmat Orban, la sediul PNL, întrebat dacă partidul va face alianţe, înţelegeri cu vreo formaţiune la alegerile parlamentare.

Liderul PNL a adăugat că la alegerile locale „bătălia cu PSD este de o dificultate extrem de mare”, de aceea au intensificat campania directă a candidaților PNL. „Ne luptăm cu 28 de baroni roșii și cu peste 1.600 de satrapi locali care au ținut localitățile în sărăcie și lipsă de speranță”, arată Orban.

De asemenea, a salutat prelungirea termenului de depunere a solicitărilor de vot prin corespondență și a anunțat că va urma o campanie de informare pentru românii din diaspora. Campania se va concentra pe țările unde există riscul de a nu se permite organizarea secțiilor de votare, iar votul prin corespondență reprezintă o alternativă sigură.