Două persoane au murit în Japonia în urma vaccinării cu doze de la Moderna. Reacția companiei

Publicat: 29 aug. 2021, 13:22, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Două persoane au murit în Japonia în urma vaccinării cu doze de la Moderna. Reacția companiei

Ministerul japonez al Sănătății a declarat sâmbătă că două persoane în vârstă de 30 de ani au murit la câteva zile după ce au primit al doilea vaccin Moderna împotriva COVID-19, scrie voanews.com.

Oficialii spun că dozele folosite provin din stocuri care au fost suspendate joi după descoperirea unor contaminanți. Ministerul a declarat că autoritățile nipone încă cercetează cauza deceselor, care au avut loc la începutul acestei luni.

Guvernul japonez și Moderna au spus că nu au fost identificate probleme cu vaccinul suspendat, iar suspendarea este o măsură de precauție.

Takeda, distribuitorul autorizat și Moderna, producătorul, lucrează cu Ministerul Sănătății, Muncii și Asistenței Sociale (MHLW) pentru a investiga cele două decese. Ancheta se desfășoară cu cea mai mare urgență, transparență și integritate și este de cea mai mare prioritate. Takeda și Moderna vor informa publicul pe măsură ce vom afla mai multe, se mai arată în comunicat.

Acesta este un eveniment tragic, iar pierderea de vieți omenești este un lucru pe care îl luăm foarte în serios. Oferim cele mai sincere condoleanțe familiilor și apropiaților acestora”, se arată într-un comunicat al companiilor Moderna și Takeda.

„În acest moment, nu avem nicio dovadă că aceste decese sunt cauzate de vaccinul Moderna COVID-19 și este important să efectuăm o investigație formală pentru a determina dacă există vreo legătură”, susțin companiile. .