Transelectrica a finalizat o investiție de 15 milioane de lei la stația Sibiu Sud

Publicat: 30 aug. 2021, 20:15, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Transelectrica a finalizat o investiție de 15 milioane de lei la stația Sibiu Sud
Transelectrica

Transelectrica a finalizat o investiţie de 15 milioane de lei la staţia Sibiu Sud, care permite creşterea cu 200 de MW a capacităţii de transformare şi de racordare a noi centrale electrice, se arată într-un comunicat al companiei.

Acest obiectiv a fost atins prin punerea în funcţiune a celui de-al doilea transformator 250 MVA, 400/110 kV în Staţia Electrică de Transformare 400/220/110/20 kV Sibiu Sud. Este vorba despre o investiţie de aproximativ 15 milioane de lei, realizată din fonduri proprii şi finalizată la 27 august 2021, când au fost trecute cu succes toate probele de funcţionare.

Operaţionalizarea acestui echipament contribuie la creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a zonei Sibiu şi a calităţii energiei electrice livrate; creşterea capacitaţii de transfer la interfaţa dintre reţeaua electrică de transport şi cea de distribuţie, care creează premisele dezvoltării economice a zonei Sibiu; creşterea capacitaţii de racordare de centrale electrice în zona Sibiu, cu precădere a celor regenerabile, cu impact major asupra reducerii poluării şi de creştere a calităţii vieţii în zonă.

Investiţia a fost realizată cu sprijinul contractorilor Smart, ABB Power Grid, Retrasib, GE Energy, Farben.