Legendara trupă ABBA revine, după 40 de ani, cu un concert „revoluționar” și un album nou

Publicat: 02 sept. 2021, 21:28, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Legendara trupă ABBA revine, după 40 de ani, cu un concert „revoluționar” și un album nou

Una dintre cele mai așteptate reveniri din cultura pop s-a produs în cele din urmă: întoarcerea trupei ABBA.

La patruzeci de ani după lansarea ultimului lor album, „The Visitors” (1981), cvartetul pop suedez s-a reunit pentru „Voyage”, un album cu piese noi, care va fi lansat pe 5 noiembrie și care va include și un cântec de Crăciun.

Două piese, „I Still Have Faith in You” și „Don’t Shut Me Down”, au fost deja lansate acum.

Grupul – Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad și Björn Ulvaeus – a anunțat, de asemenea, un nou concert – experiment la Londra, începând din mai 2022. Vor apărea versiuni digitale ale lor (nu holograme, susține echipa lor) alături de o trupă live ce va cânta 10 piese într-o locație de 3.000 de locuri din parcul olimpic al orașului, numit ABBA Arena. Biletele vor fi vândute de marți, 7 septembrie.

Conform The Guardian, avatarurile digitale ale ABBA au fost create folosind tehnologia de captare a mișcării, similară cu cea folosită de Andy Serkis și alții pentru a înfățișa fiarele CGI în filmele de la Hollywood: grupul a fost filmat în costume de culoare închisă pentru a crea recreații realiste.

Wayne McGregor, artist rezident la Royal Ballet din Londra, a coregrafiat spectacolul trupei, iar o echipă de 850 de membri de la compania de efecte George Light, fondată de George Lucas, a proiectat și animat avatarurile din filmări.