Horia Baciu, „cea mai înfricoșătoare pădure din Transilvania”

Publicat: 04 sept. 2021, 09:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Horia Baciu, „cea mai înfricoșătoare pădure din Transilvania”
pădure ceață lemn copaci

O jurnalistă britanică a scris, într-un articol pentru The Independent și după o plimbare nocturnă prin pădurea Horia Baciu, despre cât de înfricoșătoare este aceasta. A numit-o „pădurea bântuită”.

Pădurea Hoia Baciu se află pe un deal în apropiere de Cluj Napoca și este sursa multor povești și legende și, de-a lungul timpului, a devenit un obiectiv turistic apreciat, vizitat atât ziua, cât și noaptea. A fost inclusă în diverse topuri ale „celor mai înspăimântătoare locuri din lume”, alături de alte zone precum Deşertul Mojave sau Golful Breeze din Statele Unite.

Pădurea Horia Baciu a devenit faimoasă încă de acum șase decenii, de când au început să fie semnalate tot felul de mărturii despre stări de anxietate ale celor care o vizitau și despre senzația că ai fi urmărit de fantome.

Potrivit legendei locului, un cioban pe nume Horia ar fi mers în pădure cu 200 de oi, dar nu s-a mai întors. Nu s-au găsit rămășițe umane sau animale după dispariția sa.

Hoia Baciu a intrat în atenția internațională în 1968, când Emil Barnea, maistru militar, a fotografiat ceea ce susținea el că este un OZN plutind deasupra Poianei din mijlocul pădurii. Barnea nu a avut nimic de câștigat, ci doar de pierdut. Guvernul comunist a considerat credința sa în paranormal drept nebunie și sabotajul de stat, iar bărbatul și-a pierdut locul de muncă.