Colecție de modă inspirată din motive tradiționale românești, la New York Fashion Week

Publicat: 17 sept. 2020, 23:00, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Colecție de modă inspirată din motive tradiționale românești, la New York Fashion Week

Designerul Dorin Negrău a pregătit special pentru piața de fashion din SUA lansarea colecției de vară 2021, precum  și intrarea  într-un  nou  magazin  din State până la  finele  acestui an.

Designerul și-a prezentat colecția pe podiumul online al New York Fashion Week, în perioada 11-16 septembrie, eveniment care se regăsește și pe pagina sa de Facebook. Colecția este inspirată din motivele tradiționale românești din Bihor. De fapt, după cum exemplifică Dorin Negrău, colecția este inspirată de o anume broderie din Țara Crișurilor.

Colecția a fost filmată la Muzeul Satului

“Este prima dată când nu am fost fizic la New York Fashion Week. Am prezentat o colecție pe care am realizat-o special pentru New York, încă de anul trecut am început să lucrez la ea, pentru că știam că asta va fi! Colecția este inspirată din Țara Crișurilor din Bihor și are un nume foarte interesant – <Bate vântul>, tradus în limba engleză prin <The Winds Blows>”, spune Dorin Negrău.
Ia și motivele tradiționale sunt la loc de cinste în colecția sa, în prezentare fiind aproape 40 de ținute. Filmarea s-a făcut la București, la Muzeul Satului, s-a lucrat cu modele din România, iar designerul a trimis filmulețul realizat aici la New York.

Fashion la distanță

“În toată povestea asta cu pandemia ce este foarte ok este că eu mi-am valorificat timpul extraordinar de bine și de frumos. Colecția pe care am făcut-o acum și tot ceea ce am filmat a fost foarte interesant pentru că s-a făcut cu păstrarea distanței. Eu prin telefon de la Bihor, echipa și cei care erau în backstage-ul meu erau la Muzeul Satului în București! A fost o super mega nebunie dar le-a plăcut mult ce a ieșit și celor de la New York”, consideră Negrău. Colecția va intra oficial în vânzare la Târgul de la Paris, când se va declanșa sezonul de vânzări, potrivit designer-ului.

În vara lui 2016, Dorin Negrău a dus colectia Queen – Blouse Romanian pentru la New York Fashion Week și a adus cu această ocazie un omagiu celei care a fost unul dintre primii promotori la nivel international al bluzei tradiționale românești, Regina Maria a României.