Macron anunță uciderea liderului Statului Islamic în Sahel: Un succes major în lupta cu terorismul

Publicat: 16 sept. 2021, 12:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Macron anunță uciderea liderului Statului Islamic în Sahel: Un succes major în lupta cu terorismul
Președintele Macron

Forțele militare franceze l-au ucis pe Adnan Abu Walid al-Sahrawi, liderul grupării teroriste Statul Islamic în Sahel, a anunțat miercuri președintele francez Emmanuel Macron, citat de Reuters.

Sahrawi era unul dintre cei mai căutați teroriști din lume, Departamentul American de Stat oferind o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru informații despre al-Sahrawi.

Este un alt succes major în lupta noastră împotriva grupărilor teroriste din Sahel”, a transmis Macron pe Twitter. Sahrawi era liderul istoric al Statului Islamic în regiunea Sahel din Africa de Vest, iar grupul său a vizat soldații americani într-un atac mortal în 2017, a declarat administrația prezidențială franceză.

În august 2020, Sahrawi a ordonat personal uciderea a șase francezi aflați într-o misiune umanitară și a șoferului lor nigerian.

Macron a declarat în luna iulie a acestui an că Franța va începe curând modificarea forțelor sale din Sahel, unde este în prima linie a luptei contra militanților islamiști, iar milităria va fi înjumătățită.