Focar de Covid-19 la Spitalul Judeţean Galați. Se cere suplimentarea numărului de paturi ATI

Publicat: 22 sept. 2021, 09:31, de Raluca I. Heroiu, în COVID 19 , ? cititori
Focar de Covid-19 la Spitalul Judeţean Galați. Se cere suplimentarea numărului de paturi ATI

Primul focar de Covid-19 din valul patru al epidemiei care a apărut în Galați a izbucnit la Spitalul Judeţean. Sunt șapte pacienți dintr-o singură secţie care au fost confirmaţi pozitivi cu coronavirus..

Conform autorităţilor judeţene de sănătate publică, focarul de COVID a fost izolat în secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi.

Primul caz depistat cel al unei bătrâne care cu puţin timp înainte de a fi externată a fost confirmată cu infecţie cu SARS CoV2.

Urmare a acestei situaţii, toţi pacienţii au fost testaţi, la fel şi cele 15 cadre medicale care lucrau în secție.

Direcţia de Sănătate Publică a declarat focar de COVID la Secţia Medicală 2 şi a dispus măsuri de prevenire a transmiterii coronavirusului.

Patru pacienţi au fost externaţi şi izolaţi la domiciliu, iar ceilalţi trei au fost transferaţi în secţia în care sunt trataţi bolnavii cu Covid.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi sunt internaţi 56 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, 12 dintre ei fiind în stare gravă la ATI.

Toate paturile ATI Covid de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi sunt ocupate. În acest context, s-a solicitat suplimentarea numărul de paturi, de la 12 la 16 .