Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu cei doi jurnalişti şi cu activistul de mediu agresați recent într-o pădure din Suceava

Publicat: 22 sept. 2021, 13:25, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu cei doi jurnalişti şi cu activistul de mediu agresați recent într-o pădure din Suceava
Florin Citu (Inquam Photos _George Calin)

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit, miercuri la Guvern, cu activiştii de mediu Tiberiu Boşutar şi Gabriel Păun şi cu jurnalistul Radu Mocanu.

Cei trei au fost recent agresați într-o pădure din Suceava în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din ţara noastră.

Pe 16 septembrie, doi jurnalişti şi un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România, au fost bătuţi de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava, potrivit Greenpeace, care a precizat că va oferi asistenţă juridică victimelor.

Activistul de mediu agresat a declarat pentru Newsbucovina.ro că cel care l-a bătut cel mai tare le-a spus poliţiştilor că data viitoare îl leagă de maşină şi îl trage până rămâne doar piciorul. Poliţiştii au identificat şi dus la audieri 11 persoane implicate în incident şi a fost deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere.

În urma agresiunilor respective au fost reţinuţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, care apoi au fost puşi sub control judiciar.