Ministrul Sănătății, atac la PSD: Am gestionat o pandemie găsind de la predecesorii noștri o visterie goală, depozite goale, fără arme

Publicat: 20 sept. 2020, 12:40, de Mădălina Bălăceanu, în Sănătate , ? cititori
Ministrul Sănătății, atac la PSD: Am gestionat o pandemie găsind de la predecesorii noștri o visterie goală, depozite goale, fără arme

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, acuză PSD-ul că a lăsat „o visterie goală, depozite goale”, iar în această situație Guvernul Orban a fost nevoit să se lupte „fără arme, fără a putea riposta într-o primă etapă în fața unei pandemii”.

”Acum aproape un an de zile preluam guvernarea, nu se gândea nimeni la pandemie. Acum, după 10 luni de zile, arătăm că am gestionat o pandemie găsind de la predecesorii noştri, Partidul Social Democrat, o visterie goală, depozite goale, fără arme, fără a putea riposta într-o primă etapă în faţa unei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru duminică la o dezbatere electorală organizată de PNL la Iaşi.

Tătaru i-a criticat pe social-democrați pentru lipsa de implicare în realizarea spitalelor regionale promise.

”În acelaşi timp, am putut vedea că dacă promisiunile celor dinaintea noastră – în opt ani de zile opt spitale regionale – am reuşit în zece luni să semnăm contracte de finanţare pentru trei spitale regionale, ei nereuşind nimic”, a adăugat preşedintele PNL Vaslui.

Ministrul Sănătății a mai spus că institutul de boli cardio-vasculare de la Miroslava este ”o perspectivă viabilă, pe care cu siguranţă o vom realiza”.

”Mă uit la oportunitatea pe care o avem astăzi, este o oportunitate mare. Venim după un an greu dar venim după un an în care ne-am călit. (…) Faptul că un an cu 21% în Parlament  ne-a făcut să putem trece cu brio ne face să credem că pe 28 vom vedea că suntem destul de mulţi care conducem comunităţile noastre”, a adăugat Nelu Tătaru.