Cîțu: „Coaliţia USR – AUR și PSD se întrec în Parlament să arunce în aer România”

Publicat: 28 sept. 2021, 16:28, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Cîțu: „Coaliţia USR – AUR și PSD se întrec în Parlament să arunce în aer România”

Primul ministru Florin Cîțu spune că ar trebui așteptată motivarea Curții Constituționale a României (CCR) pentru a se pune problema dezbaterii și votării moțiunii de cenzură inițiate de AUR și susținute de USR-PLUS.

„Acum, în primul, rând trebuie să aşteptăm motivarea CCR. O decizie a CCR trebuie respectată în integralitatea ei de toată lumea, inclus de Parlament. Putem să interpretăm. Eu spun că mi-a dat dreptate CCR. Pentru a închide problema e să meargă la vot şi să fie respinsă. Asta e ce văd eu. Dacă nu, vom ataca din nou la Curtea Constituţională”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament despre decizia de admiterea a conflictului între Guvern şi Legislativ de către CCR pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

Întrebat despre calendarul moţiunii de cenzură a PSD, premierul a răspuns: „Aşteptăm pentru prima moţiune motivarea CCR. În Parlament astăzi este un festival şi o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România. Aveam coaliţie USR – AUR, pe de altă PSD se întrec să arunce în aer România. Noi mergem mai departe, am avut o propune cu privire la creştere salariului minim net. Miercuri o să avem în primă lectură e-facturare. Am finalizat modul în care vor fi compensate facturile în această iarnă şi trebuie să dăm OUG. Mai sunt şi alte ordonanţe, prelungirea şomajului tehnic. Sunt măsuri la care lucrăm”.