Dr. Adrian Marinescu: „Mi-aș dori ca fiecare cameră de gardă să aibă anticorpi monoclonali”

Publicat: 29 sept. 2021, 19:15, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Dr. Adrian Marinescu: „Mi-aș dori ca fiecare cameră de gardă să aibă anticorpi monoclonali”
Adrian Marinescu rujeolă vasccinare

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, a declarat recent, la ”Aleph News” că, în condițiile actuale, fiecare cameră de gardă ar trebui să aibă anticorpi monoclonali.

De exemplu, cineva este la camera de gardă, vulnerabil, în prima zi sau a doua zi. Totul este bine. Faci un CT și totul este ok. Dar ar putea să evolueze prost în următoarele zile și atunci trebuie să vii cu ceva care să prevină. Dacă a apucat să se infecteze și nu este vaccinat, anticorpii monoclonali ar putea fi o soluție”, a explicat medicul Marinescu.

 „Mi-aș dori ca fiecare cameră de gardă să aibă anticorpi monoclonali. Vine pacientul, te duci la camera de gardă, ai testul pozitiv, primești anticorpi monoclonali, te întorci acasă. Procentul este mare și mulți nu știu că sunt vulnerabili”, avertizează  medicul Marinescu.  

Tratamentul este o combinație de doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab și etesevimab) indicat pacienților cu coronavirus care nu necesită oxigen, dar prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă severă de Covid-19.

 Comisia Europeană a anunțat semnarea unui contract de achiziții cu o companie farmaceutică pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru pacienți cu Covid-19.