Octavian Jurma: Săptămâna viitoare, la fiecare cinci minute un român va fi răpus de COVID. Soluția? Carantină națională!

Publicat: 30 sept. 2021, 11:44, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Octavian Jurma: Săptămâna viitoare, la fiecare cinci minute un român va fi răpus de COVID. Soluția? Carantină națională!
Octavian Jurma (Foto: Facebook)

Medicul Octavian Jurma susține că, în România, săptămâna viitoare, un român va muri la fiecare cinci minute din cauza acestui virus. Pentru a micșora dimensiunile tragediei, specialistul cere imediat carantină la nivel național.

Un român moare de COVID la fiecare 7 minute azi în România și singurul lucru de care e în stare guvernul să discute este cum să continue cu relaxarea și după 6 la mie. Asta nu e amuzant, asta este diabolic. Drept urmare de săptămâna viitoare va muri un român la fiecare 5 minute fără ca măcar un singur guvernant, sau parlamentar, sau președinte, să vină să ne spună că acesta e un preț prea mare pentru marea noastră relaxare„, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook,

Specialistul critică în termeni foarte duri autoritățile pentru lipsa măsurilor de prevenire a acestei tragedii și consideră că se impune o carantină la nivel național, în condițiile în care „nicio țară nu a îndrăznit să lase pandemia să evolueze liber.”

La această oră, singurul lucru care ar putea preveni 20.000 de cazuri ar fi o carantină națională și inducerea stării de urgență săptămâna asta! Săptămâna asta, pentru că orice măsură pe care o luăm durează 14 zile până când se întâmplă”, avertizează specialistul.