Echipa Bayern Munchen, electrificată de Audi

Publicat: 21 sept. 2020, 12:07, de Ziarul Puterea, în SPORT , ? cititori
Echipa Bayern Munchen, electrificată de Audi
Audi e-tron - Bayern Munchen

Lotul clubului german de fotbal Bayern Munchen este primul din lume care se deplasează doar cu mașini electrice. Echipa din orașul în care se află și sediul central BMW a preferat Audi.

FC Bayern Munchen este primul club internațional de fotbal ai cărui jucători se deplasează doar cu mașini electrice. Vedetele echipei câștigătoare a Ligii Campionilor au primit la Munchen mașini Audi e-tron, iar lângă toate terenurile de antrenament de pe Säbener Strasse au fost amplasate stații de încărcare pentru noua flotă electrică.

Poate părea ciudat că o echipă din orașul care se mândrește cu cartierul general al celor de la BMW se deplasează cu mașini Audi, însă trebuie știut că marca premium aparținând grupului Volkswagen și echipa Bayern Munchen au de mult timp un parteriat care tocmai a fost extins până în 2029. Cu această ocazie, Audi a predat 19 mașini Audi e-tron jucătorilor echipei din Munchen.

Deși ar fi trebuit ca înmânarea cheilor celor 19 vehicule e-tron să aibă loc la Audi Piazza din Ingolstadt, din cauza pandemiei evenimentul a avut loc, fără public, la centrul de conferințe Audi de la aeroportul din Munchen.

Marca Audi, parte a grupului Volkswagen, are un partenriat cu renumitul club german încă din 2002, iar din 2011 este și acționar FC Bayern Munchen.