A murit al doilea supraviețuitor al incendiului de la Constanța. Bărbatul era tânăr, dar avea o formă gravă de Covid

Publicat: 06 oct. 2021, 11:58, de Mihaela Verdes, în Sănătate , ? cititori
A murit al doilea supraviețuitor al incendiului de la Constanța. Bărbatul era tânăr, dar avea o formă gravă de Covid
incendiu constanța

Al doilea pacient salvat din incendiul de vineri a decedat. Este vorba de un bărbat de 40 de ani, care fusese internat în secția ATI a Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și care s-a salvat sărind pe geam. El a fost transferat atunci la Spitalul Județean de Urgență Constanța, unde a murit miercuri, 6 octombrie.

Decesul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, în această dimineață. Pacientul era un bărbat tânăr, de doar 40 de ani, fără comorbidități. Însă avea o formă gravă de coronavirus, iar plămânii erau afectați aproape în totalitate.

Bărbatul era una dintre cele 10 persoane aflate în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, la momentul izbucnirii incendiului. Vă reamintesc că toate femeile din secție au decedat, iar bărbații s-au salvat sărind pe geam.

Marți a murit primul dintre supraviețuitorii incendiului

Marți dimineața, 5 octombrie, a decedat primul pacient dintre cei 113 transferați din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în urma incendiului. Bărbatul avea 63 de ani și fusese adus vineri la Spitalul de Pneumologie. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Vineri, bărbatul era stabil, conform precizărilor medicilor, însă starea lui s-a agravat în următoarele zile. Cauza decesului, declarată în acest moment, este coronavirusul și nu fumul inhalat, a mai precizat prefectul Coșa.

În urma incendiului de vineri, care a afectat secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, au murit șapte persoane și alte 113 au fost transferate către alte unități medicale suport covid.