Prognoza meteo pentru weekendul 8 – 10 octombrie: Vremea se răcește

Publicat: 07 oct. 2021, 12:30, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Prognoza meteo pentru weekendul 8 – 10 octombrie: Vremea se răcește
prognoza meteo

În următoarele zile, temperaturile vor fi din ce în ce mai reci pe teritoriul României. Meteorologii anunță că în anumite regiuni ale țării la ninge.

În zonele montane sunt așteptate deja ninsori, iar temperaturile vor fi mai scăzute față de normalul perioadei. Cerul va fi predominant noros în cursul weekendului, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

Vremea va continua să se răcească în cursul zilei de vineri. ÎN jumătatea de sub a țării se vor semnala precipitații sub formă de ploaie.

La munte, la altitudini de peste 1.500 de metri se vor semnala precipitații mixte, dar și intensificări ale vântului.

Maximele termice vor fi încadrate între 13 și 15 grade, în timp ce valorile minime se vor situa între 6 și 8 grade Celsius.

Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă cerul va fi temporar noros, iar local se vor înregistra ploi, în special în centrul și estul țării, dar și izolat în partea de sub și în Dobrogea. Valorile termice din termometre vor fi mai scăzute față de normalul perioadei.

Răcirea vremii se va resimți în special în timpul zilei, atunci când vântul va sufla moderat în regiunea sudică. Maximele din termometre vor fi cuprinse între 11 și 15 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 0 și 7 grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică

Duminică cerul va fi temporar noros, se vor înregistra averse sub formă de ploaie în special în centrul, nordul și estul țării. Vântul va sufla slab, până la moderat.

Maximele vor fi situate în intervalul 11 și 15 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 0 și 6 grade. La munte, în special la altitudini de peste 1.500 de metri se vor semnala precipitații mixte.

Cum va fi vremea în București

Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, vremea devenind rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.