Actriţa Brigitte Bardot se dezlănțuie și ia amendă: „Autohtonii şi-au păstrat genele de sălbatici”

Publicat: 08 oct. 2021, 21:30, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Actriţa Brigitte Bardot se dezlănțuie și ia amendă:

Un tribunal francez a solicitat o amendă de 25.000 de euro împotriva actriţei Brigitte Bardot, pentru declaraţiile acesteia privind locuitorii din Reunion, despre care a spus că sunt „autohtoni care şi-au păstrat genele de sălbatici”.

Exprimarea a folosit-o într-o scrisoare adresată în 2019 prefectului acestei insule franceze din Oceanul Indian. O amendă de 5.000 de euro a fost, de asemenea, cerută împotriva lui Bruno Jacquelin, ataşatul de presă al lui Brigitte Bardot, care este urmărit penal pentru complicitate la insulte publice. La cererea angajatorului său, el a transmis scrisoarea mai multor mass-media, inclusiv AFP. Nici Brigitte Bardot, nici Bruno Jacquelin, nu au fost prezenţi în sala de judecată a tribunalului din Saint-Denis, relatează AFP.

Susţine că e invadată de scrisori care denunţă actele de barbarie

Creatoare a unei fundaţii care-i poartă numele şi care se ocupă de protecţia animalelor, Brigitte Bardot, în vârstă de 85 de ani, i-a trimis în martie 2019 o scrisoare deschisă lui Amaury de Saint-Quentin, pe atunci prefect al insulei franceze Reunion. Susţinând că este „invadată de scrisori care denunţă actele de barbarie pe care locuitorii din Reunion le comit asupra animalelor„, Brigitte Bardot a declarat că „autohtonii şi-au păstrat genele de sălbatici„.

De asemenea, ea a comparat Reunion cu o „insulă a diavolului”, având „o populaţie degenerată încă impregnată de tradiţiile barbare din care îşi trage rădăcinile”.