Orban demisionează de la conducerea Camerei Deputaților: „Nu pot fi complice la decizii de încălcare a democrației” (FOTO)

Publicat: 13 oct. 2021, 14:19, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Orban demisionează de la conducerea Camerei Deputaților: „Nu pot fi complice la decizii de încălcare a democrației” (FOTO)
Ludovic Orban (INQUAM_Photos_George_Calin)

Fostul președinte al PNL și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, motivând că nu poate fi „complice” la decizii care ar urma să afecteze democrația în favoarea unor interese meschine.

Motivul principal: nu mai pot să fiu părtaș la decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii ce nu mai au nicio legătură cu ce am promis în campania electorală. Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu, în frunte cu Klaus Iohannis: au călcat în picioare democrația în interiorul partidului și și-au încălcat toate angajamentele luate față de cetățenii români. Nu pot fi complice la decizii care trebuiau să mă forțeze să încalc democrația, prevederile constituționale, pentru interese meschine politicianiste”, a transmis Orban în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta susține că s-au promis românilor, în campania electorală, patru ani de stabilitate, de pace politică, de guvernare de centru dreapta, de investiții publice și creștere economică, de creștere a calității serviciilor publice și nu poate fi de acord cu direcția către care merg partidul și guvernul în prezent, sub conducerea lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban susține că își va continua activitate ca simplu deputat.

Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și un nou început, sunt liber să reprezint voința celor care și-au exprimat încrederea în noi”, a mai spus Orban.