Vietnam: Stăpânii plâng după ce câinii lor au fost uciși din cauza Covid

Publicat: 16 oct. 2021, 09:15, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Vietnam: Stăpânii plâng după ce câinii lor au fost uciși din cauza Covid

Pe măsură ce infecțiile Covid au crescut, un cuplu vietnamez a părăsit provincia Long An cu motocicleta împreună cu cei 12 câini de companie.

Din păcate, câteva zile mai târziu, toți au fost infectați cu COVID. Din paturile lor de spital, au descoperit că 12 dintre animalele lor de companie au fost ucise de autorități din cauza temerilor că animalele ar putea răspândi virusul.

Soția mea și cu mine am plâns atât de mult încât nu am putut dormi”, a declarat Pham Minh Hung, un zidar în vârstă de 49 de ani, potrivit BBC.

Nu am vrut să cred că s-a întâmplat cu adevărat … Nu am putut face nimic pentru a-mi proteja copiii”, a spus el, referindu-se la câinii săi.

Au existat reacții rapide online, mulți numind decizia „crudă” și „sfâșietoare”.

Povestea lor, documentată pe aplicația de socializare TikTok, a stârnit o reacție uriașă în Vietnam, iar o petiție care solicită încetarea practicii a adunat peste 150.000 de semnături.

Controlul bolilor trebuie prioritizat în primul rând, iar decizia de a ucide animalele imediat a fost o măsură preventivă necesară”, a declarat oficialul local Tran Tan Cong în cadrul unei conferințe de presă duminică.

Ultimul val de Covid-19 care a lovit Vietnamul a fost cel mai rău de la începutul pandemiei.