Lider marcant din PNL: „S-ar putea ca peste trei-patru luni să ne căutam partid!”

Publicat: 22 oct. 2021, 18:12, de Narcis Popescu, în ESENȚIAL , ? cititori
Lider marcant din PNL: „S-ar putea ca peste trei-patru luni să ne căutam partid!”

Nelu Popa, primarul liberal din Reșița, a dezvăluit în presa locală că a avut o discuție recent cu Ilie Bolojan, cel mai apreciat ales local al PNL. Bolojan i-a spus ca este profund nemulțumit de ce se întâmplă în PNL și că „s-ar putea ca peste trei-patru luni să ne căutăm partid”.

Dacă mâine ar fi alegeri, ar fi o catastrofă pentru noi. PSD S-a dus spre 40 la sută fără să facă nimic. Posibil că și AUR s-a dus la deal și noi s-ar putea să fim sub AUR la ora asta. Cum a reacționat președintele față de Cioloș mi se pare inadecvat, mi se pare o glumă de prost gust”. Acestea ar fi fost cuvintele pe care Ilie Bolojan le-a adresat lui Nelu Popa. Primarul din Reșița spunând că mai departe Bolojan l-a atenționat că în câteva luni ar putea fi în situația de a fi nevoiți să își caute alt partid. Ilie Bolojan nu a acceptat să candideze la nici o funcție în partid la recentul congres în care Florin Cițu a fost ales președinte al PNL.

Ilie Bolojan: Ce s-a întâmplat în ultima perioadă nu i-a consolidat autoritatea lui Cîţu.

 Ilie Bolojan critică lupta internă din PNL, derulată în timp ce formaţiunea se afla la guvernare, argumentând că autoritatea lui Florin Cîţu nu a fost consolidată în această perioadă. „Lucrurile care au avut loc în ultima perioada nu au fost foarte inspirate. Este cât se poate de clar că PNL, fiind la guvernare, nu avea nevoie de o competiţie care să dureze câteva luni. Una este să fii în opoziţie şi să faci competiţii interne cât mai spumoase, cât mai lungi, ca partidul să mai dea o ştire publică, alta este să fii în guvernare şi aceste lucruri să macine guvernarea. Şi se dă senzaţia, chiar dacă nu s-a întâmplat asta, că guvernanţii se ocupă de lucruri paralele cu agenda publică. Asta duce la scăderea autorităţii. Iar dacă un om de decizie nu mai are autoritate, este greu să livreze perfomanţă”, a spus Ilie Bolojan la Europa FM. Întrebat dacă Florin Cîţu mai are autoritate, Ilie Bolojan a spus că „ceea ce s-a întâmplat în această perioadă nu i-a consolidat autoritatea”. Preşedinţia PNL a fost câştigată de premierul interimar Florin Cîţu în urma unei competiţii interne. Rezultatul a împărţit părerile în PNL, Ludovic Orban şi susţinătorii săi acuzând fraudarea alegerilor.