O soluție pe deblocarea crizei politice: Coaliție de guvernare SRI-SPP-STS-DGIA-DNA

În urmă cu șapte ani, edilul Sibiului Klaus Iohannis obținea primul mandat de președinte al României. Astăzi, constatăm că deja sub domnia acestuia s-au perindat la Palatul Victoria șapte premieri, iar acum Iohannis caută să instaleze un al optulea prim ministru în persoana generalului de Armată, Nicolae Ciucă.

Numai că acest joc de a „Guvernul meu” a făcut ca de mai bine de două luni România să aibă un guvern interimar cu puteri limitate, ceea ce nu s-a mai întâmplat după 1990. Fiecare partid aflat astăzi la putere sau în opoziție caută să arunce pisica moartă a crizei politice în ograda altui partid.

Dar niciun lider politic nu a precizat, cu subiect și predicat, că a fost împins în politica mare de un susținător sau mai mulți din umbră, iar când aceștia au dispărut, liderul a rămas fără plasă de susținere, adică în aer.

Cine sunt sforari din umbră ai unor lideri politici și de unde vin ei? Oficial, niciun politician român nu a recunoscut că este garantat și promovat de un susținător din umbră sau mai mulți. Dar, atunci când este aruncat la coșul de gunoi al istoriei, politicianul ejectat spunea că a fost lucrat de anumiți oameni ai serviciilor.

Timpul a demonstrat că cel debarcat de la butoanele politicii începe să arunce cu acuzații la adresa diverselor personaje din zona serviciilor secrete. Primul lider care a aruncat pisica în ograda serviciilor secrete a fost Emil Constantinescu care, în ultimul an de mandat, a declarat că a fost învins de Securitate, dar, ulterior, a retractat spunând că a fost învins de „presa securității”.

Mai târziu, prin aprilie 2014, în timpul scandalului Duicu privind unele înregistrări ale unui serviciu secret din ograda Ministerului de Interne chiar în sediul Guvernului, premierul de atunci Victor Ponta a anunțat că „Mi-am mutat biroul. L-am rugat pe dl. Dușa (nr. ministrul Apărării Naționale la acea vreme), am un birou la Ministerul Apărării”. Dar, cel care a tunat gaz pe focul implicării servicilor secrete în politica româneaască a fost Liviu Dragnea, mai ales după eliberarea din penitenciar. Declarațiile acestuia au fost de a dreptul uluitoare pentru omul de rând, dar, pentru politicieni, afirmațiile fostului lider PSD au trecut ca ceva obișnuit.

Liviu Dragnea a lansat atacuri și la adresa foștilor șefi din SRI, George Maior și Florian Coldea, spunând că cel din urmă conducea serviciul de informații și i-a atacat și pe Klaus Iohannis și Lucian Pahonțu, șeful Serviciului de Protecție și Pază: „Nu Iohannis, el este o păpuşă, un beneficiar care se bucură şi mai dă şi ordine. Este această grupare de oameni, şi cel mai influent e Pahonţu. O grupare de oameni, din toate instituţiile, nu există instituţie care să nu aibă oameni din această structură parastatală”, a spus fostul lider PSD, enumerând DNA, SRI, SPP, din SIE, din direcția de informații a Armatei, din ANAF, din vămi, din toate ministerele. Totodată, Dragnea a mai spus că această structură are două obliective, să facă bani, nelegal şi să păstreze controlul pe instituţiile statului.

Dar, înainte de aceste afirmații ale lui Dragnea privind existența unui „stat paralel”, fostul președinte Traian Băsescu a avut o postare incendiară în 2018 la adresa lui Dragnea după mitingul cu 100.000 de persoane din Piața Victoriei. „Statul paralel? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins Este greu să găseşti un individ cu un caracter mai mizerabil decât Dragnea. La mitingul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, înfiera cu mânie proletară, în faţa a cca 100.000 de naivi aduşi „pe tabel de prezenţă” din toată ţara, „ statul paralel”.

Îmbogăţitul peste noapte din Teleorman a uitat să le spună naivilor din Piaţa Victoriei că în perioada 2010 – 2014, de două ori pe săptămână, se întâlnea în vilele SRI, K2 şi T14, cu exponenţii „statului paralel” , Maior, Koveşi, Coldea, Ponta (alt caracter) , Dîncu, şi puneau ţara la cale legat de dosare şi arestări, mai ales după mai 2012 când Ponta (alt mare caracter ) a devenit premier.Oare de ce nu o fi povestit Dragnea, naivilor din piaţă, cum îi mângâia ghipsul şi îi oferea şorici de porc proaspăt adus din Teleorman şi pârjolit la T14, Laurei Codruţa Koveşi?

Oare cum ar fi primit naivii din piaţă vestea că Dragnea a fost unul din susţinătorii doamnei Koveşi la nominalizarea ca Procuror Şef DNA a doamnei Koveşi în 2013. Dar despre susţinerea publică dată renominalizării doamnei Koveşi de către Iohannis în 2016? Dar dacă eu am creat „statul paralel” pe care Dragnea vrea să-l distrugă sau să-l supună, este cert că tot Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiile „statului paralel” pe care azi îi acuză”, preciza în Traian Băsescu în 2018.

Practic, fiecare lider a încercat să-și justifice eșecul politic prin implicarea  statului paralel, adică a unor oameni din serviciile secrete, dar fiecare a uitat să precizeze că fără sprijunul acestora nu ajungeau la butoanele puterii politice de la noi. Ca atare, dacă „statul paralel” face legea în politica românească, de ce oare, acum, în plină criză politică, politicienii actuali nu fac un pas înapoi. Adică să propună o coaliție de guvernare formată din serviciile secrete de la noi în locul uneia formată din partide. Astfel, în locul PNL, USR, UDMR, AUR sau PSD să fie SRI,SPP, STS, SIE, DGIA, fosta „Doi și-un sfert ți chiar DNA. De ce această soluție? Simplu. Ca politicienii români să nu mai acuze servciiile de implicare din umbră în viața politică românească că deh serviciile secrete au conţinut, dar nu au imagine!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...