Europenii au cumpărat peste un milion de mașini electrice anul trecut

Vânzările de automobile electrice și hibride în Uniunea Europeană s-au triplat anul trecut, depășind pragul de un milion de unități și fiind responsabile pentru mai mult de 10% din numărul total de vehicule vândute, arată datele publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Creșterea explozivă demonstrează că vehiculele electrice au devenit produse mainstream, după mai mulți ani în care au fost un produs de nișă. În plus, creșterea vânzărilor de automobile electrice a venit într-un an în care vânzările totale de automobile în UE au scăzut cu aproape 24% până la 9,9 milioane de unități, din cauza carantinei impuse de COVID-19.

Datele publicate joi de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că vânzările de automobile complet electrice și hibride plug-in au urcat anul trecut până la 1,046 milioane unități, de la 387,808 unități în 2019. Vânzările de autoturisme hibride care se încarcă singure au crescut cu 59% până la 1,182 milioane anul trecut în timp ce vânzările de vehicule cu motoare pe benzină și motorină au scăzut cu 37% și respectiv 32%, arată datele ACEA.

Cu toate acestea, autoturismele cu motoare pe benzină au rămas cele mai bine vândute modele, fiind responsabile pentru 48% din vânzările de automobile în UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole