A apărut al doilea vaccin anti-Covid în Rusia

Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia) a înregistrat, miercuri, al doilea vaccin împotriva coronavirusului. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunțat că se pregătește dezvoltarea unui al treilea vaccin.

Al doilea vaccin anti-Covid se numește „EpiVacCorona” și urmează să fie promovat în străinătate, pe modelul primului.

„Este necesar să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, declarat Vladimir Putin în cadrul unei şedinţe a guvernului de la Moscova, relatează Reuters, EFE şi Interfax, potrivit Agerpres.

Totodată, Vladimir Putin a subliniat că este în curs de apariție un al treilea vaccin anti-coronavirus.

„Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia”, a indicat Putin, referindu-se la un preparat care va intra în cea de-a doua fază a testelor în 19 octombrie.

Aproximativ 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc.

„Apariţia celui de-al doilea vaccin creşe şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova în aceeaşi şedinţă de guvern.

Primul lot din cel de-al doilea vaccin, respectiv 60.000 de doze, va fi produs „în curând”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...