O nouă variantă suspectă de coronavirus! Este un hibrid al tulpinilor din Marea Britanie și India

Ministerul sănătății din Vietnam a detectat o nouă variantă suspectată de coronavirus. Ar fi vorba despre un hibrid din două tulpini extrem de contagioase.

O nouă variantă de coronavirus cu caracteristici din variantele existente din India și Marea Britanie a fost detectată în Vietnam pentru prima dată”, a declarat sâmbătă ministrul sănătății din Vietnam, Nguyen Thanh Long.

Al patrulea val de Covid-19 din Vietnam a inclus infecții în zone industriale, multiple surse de infecții și prezența diferitelor variante de coronavirus. Se va răspândi foarte repede și va fi foarte greu de controlat”, a adăugat ministrul sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat sâmbătă că grupul său de lucru pentru evoluția virusului lucrează cu oficiali din Vietnam pentru a confirma posibila nouă variantă a coronavirusului după ce patru persoane au fost confirmate că sunt infectate cu o nouă tulpină suspectată.

Nu am făcut încă o evaluare a variantei de virus raportate în Vietnam. Ne așteptăm ca mai multe variante să fie detectate în continuare pe măsură ce virusul circulă și evoluează și pe măsură ce capacitățile de secvențiere sunt îmbunătățite la nivel mondial”, a declarat conducătorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, potrivit CNN.

Din câte am înțeles, varianta pe care au detectat-o ​​este varianta B.1.617.2, posibil cu o mutație suplimentară. Cu toate acestea vom oferi mai multe informații de îndată ce le vom primi”, a adăugat aceasta.

Varianta B.1.617.2 a fost detectată pentru prima dată în India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...