A ars Ferma Dacilor din Prahova! Planul roșu, activat

Publicat: 26 dec. 2023, 07:53, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
A ars Ferma Dacilor din Prahova! Planul roșu, activat

Restaurantul Ferma Dacilor a fost cuprins în totalitate de flăcări marți dimineață, a doua zi de Crăciun. Pompierii se luptă cu flăcările.

Ferma Dacilor este un restaurant vestit pentru produsele sale tradiționale. Potrivit ISU Prahova, este vorba despre un operator economic din Gura Vadului, sat Tohani. 10 autospeciale de stingere, patru autospeciale de primă intervenție și comandă, un ATPVM, 4 ambulanțe SMURD și 3 SAJ s-au deplasat la intervenție.

”Începând cu ora 06:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție. Încă nu avem date clare cu privire la persoanele evacuate sau victime. Intervenția este în dinamică și vom reveni cu date pe parcurs.”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

În acest moment, două persoane sunt asistate medical la fața locului, prezintă arsuri minore la nivelul membrelor superioare. Vom reveni pe parcurs cu informații referitoare la victime, atunci când vom avea date sigure, confirmate.”, au mai transmis reprezentanții ISU Prahova.

Deocamdată nu există informații despre numărul persoanelor evacuate și nici despre eventuale victime. 

Ferma Dacilor a devenit celebră după ce aici a fost invitat unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri culinari de pe mapamond, Mark Wiens.

Clipul postat de acesta, intitulat „Insane Food in Romania – GIGANTIC MEDIEVAL BBQ + Mangalica Hairy Pig!”, a adunat peste 3 milioane de vizualizări.

Povestea Fermei Dacilor a început cu 10 ani în urmă, când Cornel Dinicu a achiziționat terenurile „pline de mărăcini” pe care, ulterior a dezvoltat afacerea.

Lăsam mașina în stradă că nu puteam să intrăm în fermă. Și am tot cumpărat, din aproape-n aproape până am ajuns la 40 de hectare. Apoi ne-am apucat să construim o fermă cu mâncare bio. Inițial a fost pentru mine și familie. Apoi au vrut și prietenii mâncare bio. Și așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio. Nu era, la vremea respectivă, nimeni să livreze un coș complet: ouă, lapte, brânză, salam, miere, ulei presat de floarea soarelui. Așa că ne-am apucat noi să livrăm coșuri complete cu mâncare bio, cu de toate, ca la supermarket.”, povestește Cornel Dinicu despre începuturile businessului, citat de Observatorul Prahovean.