Gheorghiţă: A crescut numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză

Numărul mare de infectări zilnice se pare că i-a determinat pe români să se răzgândească în privința vaccinării, astfel că o parte din cei care erau speptici au decis să se vaccineze împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat că în septembrie a crescut cu peste 100% numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză.

Un lucru pe care aş vrea să-l menţionez este că în ultima săptămână s-a observat o creştere a numărului de persoane care se vaccinează cu doza 1. În 20-26 septembrie s-au vaccinat cu doza 1 pe cele patru tipuri de vaccinuri circa 92.000 de persoane, în 6-12 septembrie circa 40.000 de persoane. Practic constatăm o creştere cu 125% a persoanelor care s-au prezentat la Doza 1”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

În septembrie, cele mai căutate vaccinuri pentru doza 1 au fost produsele Pfizer şi Moderna.

La Pfizer este o creştere de 150%, la Moderna creşterea este de peste 160%, la Johnson&Johnson creşterea este de 100%, iar la Astra Zeneca este o creştere de 19%”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Din cauza cererii crescute, mai multe centre de vaccinare au rămas fără seruri. Situaţia va fi remediată rapid, a anunţat Gheorghiţă.

Am primit astfel de sesizări, toate centre de vaccinare şi direcţiile de sănătate publică aveau timp să se pregătească. Eu cred că s-a subestimat adresabilitatea, se va corecta, se va reface stocul de vaccinuri”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole