A descoperit o monedă de jumătate de milion de dolari cu ajutorul unui detector de metale

Un bărbat, a cărui identitate se dorește a fi anonimă, a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, ceea ce se crede a fi una dintre primele monede de aur din Anglia care ar putea încasa în câteva zile aproximativ jumătate de milion de dolari.

„Moneda din aur Henric al III-lea”, care a fost dezgropată de pe un teren agricol din Devon, sud-vestul țării, a fost bătută în jurul anului 1257 și îl înfățișează pe fostul rege englez așezat pe un tron ornamentat, ținând în mână un glob și un sceptru.

Este una dintre cele opt astfel de monede găsite până acum, o parte din ele fiind expuse în diverse muzee.

Inițial, bărbatul nu și-a dat seama cât de valoroasă este moneda găsită. A aflat că este o adevărată comoară abia după ce a postat pe Facebook o fotografie cu ea și a văzut-o Gregory Edmund, un numismat de la casa de licitații Spink & Son. 

„A fost una din puținele lui descoperiri, Nu-i venea să creadă ce a găsit. A fost o descoperire întâmplătoare, în timp ce prospecta în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Edmund, potrivit CNN.

În conformitate cu reglementările legale din Regatul Unit, bărbatul care a găsit moneda poate să o păstreze și să o vândă, pentru că aceasta nu face parte dintr-o descoperire mai vastă.

La licitația care va avea loc duminică, bărbatul ar putea să obțină pentru monedă în jur de 400.000 de lire sterline, adică aproximativ 546.000 de dolari, potrivit estimării casei de licitații Spink & Son din Londra.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole