A fost ales noul PREȘEDINTE al Federației Române de SCRIMĂ

În urma alegerilor de vineri din cadrul Adunării Generale a Federației Române de Scrimă, Marius Florea a fost ales noul președinte al forului de scrimă de la noi.

Cel mai bun arbitru de sabie din lume în 2010, 2013 şi 2014, Florea a primit 37 de voturi, în timp ce Loredana Dinu, campioană olimpică în 2016 cu echipa de spadă, a avut 16 voturi, iar Ioana Ionescu, vicepreşedintă a Federaţiei Române de Scrimă, a adunat doar trei voturi. La Adunarea Generală au participat 56 de structuri sportive din 60 de drept de vot.

Postul numărul 1 al Federației Române de Scrimă a rămas vacant din ianuarie 2018, când fostul președinte, Laura Cârlescu Badea și-a dat demisia din cauza unor probleme de sănătate după numai zece luni în fruntea forului.

În ciuda eșecului, Loredana Dinu consideră că totuşi că această experienţă este un câştig pentru ea: ”Eu nu o privesc ca pe o înfrângere, o privesc ca pe o victorie, pentru că oamenii au avut azi şansa de a-şi alege viitorul. Chiar dacă eu am considerat poate că sunt cea mai bună variantă în momentul acesta pentru ei, s-a dovedit că au o altă opţiune şi le-o respect. Îi voi susţine în continuare prin toate proiectele pe care o să le desfăşurăm şi de acum înainte. Cred că primul lucru care l-am învăţat la scrimă, a fost să pierd. Asta mă ajută să merg înainte, orice s-ar întâmpla. Sunt membră în Comitetul Executiv şi în continuare rolul meu va fi să ajut acest sport. Sunt foarte multe lucruri de făcut, e chiar nevoie de o mărire a echipei, spun eu, pentru că activitatea federaţiei este susţinută de puţini oameni. Vreau să întregim această echipă şi vom căuta cele mai bune soluţii, pentru că, iată, Tokyo bate la uşă, nu avem timp să ne abatem de la drumul nostru. Înainte de alegeri eram mai optimistă, dar nu sunt supărăcioasă, mergem înainte, eu i-am rugat să voteze conform propriei conştiinţe şi cred că asta au făcut. Nu m-am gândit deocamdată la cariera de antrenor, mi-ar fi plăcut să fac ceva din postura de preşedinte”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole